09.03.2024.

14:09

Foto: profimedia

Sport

Nema mu ravnog, ova statistika pokazuje veličinu Rajković

Veliku pažnju na sebe privukao je golman Majorke na utakmici protiv Barselone, kada je odbranio udarac sa 11 metara Ilkaju Gundoganu.

To je Rajkoviću bio deveti po redu odbranjeni penal i to u top 5 evropskih liga, što je u njegovom slučaju španska Primera i Liga 1, jer je i u dresu Remsa nastupao tri godine. Prema navodima ovog portala, on ima najbolji učinak u branjenju penala, ako se uzme period od sezone 2019/20 pa sve do sada.

"Predrag Rajković je odbranio devet penala u karijeri u prvih pet liga Evrope, najviše za golmana u takvim takmičenjima od sezone 2019/20. Specijalista", piše u opisu ove objave.

Njegova brilijantna odbrana nije bila dovoljna da "pirati" izbegnu poraz (1:0) na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ali biće daleko lakših mečeva na kojim bi ekipa u kojoj igra i naš Nemanja Radonjić mogla da potraži bodove. 

Snalazi se Rajković odlično ove sezone u Španiji, a i trener Luis Garsija ima velikog poverenja u njega. Srpski as je uglavnom starter, a jedine utakmice na kojima nije nastupao jesu one u Kupu Kralja, kada je na njegovom mestu bio Dominik Grajf.

Bez obzira na, na Pirinejima se sve češće se spekuliše o njegovoj budućnosti i o tome kako će on na leto preći u Premijer ligu. Njegov odlazak ubrzava veoma niska klauzula koja je ubačena u ugovor još pre dve godine, a iznosi 15.000.000 evra. Španski mediji javljaju da Rajković ima dosta ponuda iz Evrope, a najviše sa Ostrva gde bi i sam želeo da se oproba.