11.03.2024.

11:54

Foto: Reuters

Sport

Nasilnik dobio otkaz u Seriji A! Udaranje glavom ga skupo koštalo

Poraz od Verone na domaćem terenu u 28. kolu Serije A (0:1) očigledno je pomutio razum Italijanu. Jer, nije drugo logično objašnjenje ne postoji za ono što je uradio po završetku utakmice, zbog čega je i dobio momentalni otkaz.

Naime, D’Aversa je posle meča prišao napadaču gostujućeg tima Tomi Anriju i, na zaprepašćenje svih prisutnih, udario ga glavom. Nije poznato čime ga je Francuz toliko iznervirao i isprovocirao, pogotovo ako se uzme u obzir da je na teren ušao tek u 86. minutu.

Iako se šef stručnog štaba Lećea ubrzo i javno izvinio zbog svog postupka, to ga nije spasilo. Klub je osudio takvo ponašanje, a onda mu uručio i otkaz.

"Nakon incidenata koji su se desili na kraju meča sa Veronom, Leće objavljuje da je otpustilo trenera Roberta D'Aversu. Zahvaljujemo mu se na saradnji", navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da stručnjak rođen u Nemačkoj ima problema sa ponašanjem. On je u sezoni 2004/05. suspendovan na šest meseci, zato što je proglašen krivim za nameštanje utakmica.

Uprava tima iz Apulije sada mora brzo da reaguje. Ekipa je 15. na tabeli i čeka je žestoka borba za opstanak, pa je imenovanje novog kormilara prioritet. Prema informacijama sa Apenina, u konkurenciji su iskusni Leonardo Sempliči (56), koji je vodio Spal, Kaljari i Speciju, kao i Luka Goti (56), čiji su poslednji angažmani bili u Udinezeu i Speciji.