11.03.2024.

14:46

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi saopšito konačan spisak! Mnogo iznenađenja, a evo ko je otpao!

Piksi je objavio konačan spisak za prijateljske mečeve protiv Rusije i Kipra, koje će Srbija odigrati 21. marta u Moskvi, a zatim u Larnaki 25. istog meseca.

Stojković je na širem spisku imao 29 fudbalera, a za duel sa pomenutim selekcijama računaće šestoricu manje.

Pored golmana Rome Mileta Svilara, koji je sam "odjavio" Srbiju jer želi da igra za Belgiju, neće Piksi računati  ni na Jan Karla Simića, Srđana Babića, Nemanju Maksimovića, Filipa Mladenovića i Petra Ratkova.

IGRAČI NA KOJE PIKSI RAČUNA PROTIV RUSIJE I KIPRA:

Golmani: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi),

Defanzivci: Nikola Milenković (Fiorentina), Erhan Mašović (Bohum) , Strahinja Eraković (Zenit), Milan Gajić (CSKA), Matija Nastasić (Majorka), Strahinja Pavlović (Red Bul Salcburg), Aleksa Terzić (Red Bul Salcburg);

Vezisti: Saša Lukić (Fulam), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Filip Kostić (Juventus).

Napadači: Samed Baždar (Partizan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Dušan Vlahović (Juventus),  Luka Jović (Milan).

Ne može se reći da nije iznenađenje što nekih od pomenutih šest igrača nema na spisku. Zapravo, za Svilara smo znali, jer je Informer prvi objavio da ne želi više da nosi dres "orlova", ali to što su otpali neki standardni reprezentativci, začudilo je mnoge.

No, Piksijeva je poslednja i on najbolje zna zašto nije želeo na delu da vidi mladog Jan Karla Simića i Petra Ratkova i zašto je odustao od Maksimovića, Babića i Mladenovića.