Autor: Jelena Nedeljković

11.03.2024.

16:12

Foto: EPA

Sport

Evo zašto Piksi nije stavio Jan Karla Simića na uži spisak

Selektor Stojković danas je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve protiv Rusije u Moskvi 21. marta i četiri dana kasnije protiv Kipra, takođe u gostima. Na užem spisku nije se našao Jan Karlo Simić. 

Prema rečima našeg izvora, njega će selektor reprezentacije do 19 godina Radovan Krivokapić pozvati na predstojeći kvalifikacioni turnir koji će biti odigran u Portugalu od 20. do 26. marta. Srbija će tu odmeriti snage sa Danskom, domaćinom Portugalom i Grčkom. Samo pobednik turnira ide na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Severnoj Irskoj.

Informer

 

- Svi u Savezu znaju koliko je važno da pokušamo da U19 ode na Evropsko prvenstvo. Zbog toga je cilj da ta selekcija bude u najjačem sastavu. Piksi je pokazao razumevanje i nije pozvao Jan Karla Simića za prijatelsjke mečeve, već će igrač putovati u Portugal sa mlađima - objasnio je naš izvor.

Osim Simića, sa U19 će biti i Miloš Luković, kao i Jovan Mijatović, koji imaju pravo da nastupaju i za mladu reprezentaciju Srbije.

- I Drulović će napraviti ustupke i pustiće neke igrače. Svi oni bi imali pravo da nastupaju i za njegov tim, ali recimo Mijatovića i Lukovića prepustiće u mlađi tim. Upseh svih zajedno bio bi da U 19 ode na Evropsko prvenstvo - zaključuje naš izvor.