Autor: Jelena Nedeljković

12.03.2024.

09:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Nastasić otkazao Piksiju: Ne dolazi da igra za reprezentaciju

"Orlovi" bi trebalo 21. marta u Moskvi da odigraju prijateljski meč sa Rusijom, a onda četiri dana kasnije da putuju u Larnaku i igraju sa Kiprom. Selektor Stojković saopštio je najpre širi spisak, a onda je sa njega sklonio šestoricu igrača i objavio na koga konačno računa za predstojeće utakmice. Na užem spisku našao se i Matija Nastasić, a prema saznanjima Informera, on je nakon toga javio selektoru da neće biti tu.

Informer

Matija Nastasić

- Nastasić igra standardno za Majorku i igrao je pre četiri dana utakmicu protiv Barselone, u kojoj je na terenu proveo 90 minuta. Inače ove sezone pruža odlične partije i zavredio je pažnju selektora Stojkovića, koji je računao na njega. Međutim, nakon objavljivanja spiska, javio mu je da ne dolazi - objašnjava naš izvor. 

Osim Nastasića, selektor je za predstojeće utakmice od štopera pozvao i Nikolu Milenkovića (Fiorentina), Erhana Mašovića (Bohum) , Strahinju Erakovića (Zenit) i Strahinju Pavlovića (Salcburg). Zbog otkazivanja fudbalera iz Majorke, morao je brzo da reaguje.

Informer

Saša Lukić, Dušan Tadić i Matija Nastasić

- Tako je Piski došao na ideju da zove Srđana Babića. On nastupa za Spartak iz Moskve i zapravo je standardan u timu, ne računajući dve utakmice kada je bio prehlađen. Srbija će odigrati dve utakmice, putuje se u dve države, igračima će možda biti naporno i potrebno je Piksiju da ima veći broj fudbalera na raspolaganju. Savbez je već obavesto Spartak iz Moskve - zaključio je naš izvor.

Nastasić je često bio povređen i selektori mahom nisu računali na njega. U periodu od 2017. do dolaska Piksija, samo je dve utakmice odigrao za državni tim. Zatim ga je Stojković vratio u tim i često mu ukazivao poverenje. Dva puta je Nastasić poneo kapitensku traku, u mečevima sa Katarom i Azerbejdžanom.