Autor: S. M.

12.03.2024.

11:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Novi trener posle skandala! Niški Radnički našao zamenu za Trajkovića

Joksimović je Kragujevčane predvodio prošle sezone do plasmana u plej-of u Superligi Srbije, ali je na početku tekućeg šampionata imao samo tri boda nakon sedam utakmica, posle čega je smenjen.

Pošto je skoro kompletni stručni štab Radničkog isključen prošle subote protiv Železničara u Pančevu, ekipu će protiv Crvene zvezde voditi Aleksandar Jovanović, dugogodišnji kapiten, kasnije i sportski direktor Radničkog.

Podsetimo, fudbaleri niškog Radničkog pre tri dana poraženi su u Pančevu od Železničara sa 3:2 (1:2) i ostali i bez trenera Nikole Trajkovića (43).

Nekadašnji pomoćnik u Malmeu tada je odlučio da digne glas protiv Sudijske komisije FSS i podgreje već uzavrelu atmosferu u domaćem fudbalu.

"Odlazim iz srpskog fudbala, zauvek! Znam da mi je vruća glava, ali ovo je odluka na koju niko više ne može da utiče. Nikada se više neću vratiti u ovaj mulj koji kreira ovakva sudijska organizacija. Makar radio sa kadetima u Norveškoj ili Švedskoj, ili bilo gde na svetu. Pritom, nikome ne dam pravo da moju zemlju voli više od mene. Vratio sam se ovde, ne viđam sopstveno dete, da bih radio pošteno, ali ne želim više da gubim zdravlje", preneo je klub u subotu saopštenje tadašnjeg trenera.