13.03.2024.

17:22

Foto: EPAIMAGES

Sport

Zvanično: Srbija ostala bez golgetera! Napadač odabrao drugu reprezentaciju!

Bezmalo mesec dana prošlo je od kako su mediji u Slovačkoj najavili da bi Aleksandar Čavrić mogao da zaigra za tamošnju reprezentaciju. Danas - zvanična potvrda. Nekadađnji napadač Slovana iz Bratislave nedavno je dobio državljanstvo nakon čega i potvrdu FIFA da može da obuče dres Slovačke. 

Selektor Slovaka - Frančesko Kalcona, objavio je spisak igrača  za prijateljske utakmice protiv Austrije i Norveške, a na njemu se našlo i ime Aleksandra Čavrića. Nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije nikada nije dobio šansu u našem nacionalnom timu, a nakon sedam i po godina u dresu Slovana rešio je da zaigra za Slovačku. 

- Pratili smo Čavrića već duže vreme i čekali da dobije potrebna dokumenta. Zajednica je odradila dobar posao. Aleksandar je želeo da predstavlja Slovačku, trebalo bi narednih dana da stigne u Slovačku i preuzme papire. Mislim da bi mogao da nam pomogne - rekao je selektor Kalcona. 

Aleksandar Čavrić je zimus promenio sredinu i pojačao Kašimu Atlerse. Upravo to predstavljalo je problem Kalconi budući da u Japanu reprezentativne pauze neće biti. Zbog toga, pitanje je da li će momak rođen u Vukovaru dobiti šansu da tokom marta debituje u dresu Slovačke. 

Informer

 

Priznao je Čavrić pre dvadesetak dana da se nada pozivu selektora i debiju u dresu reprezentacije Slovačke. Ukoliko do toga ne dođe tokom prijateljskih susreta, očekuje se da bivši fudbaler Banata, OFK Beograda, Genka, Arhusa i Slovana bude deo nacionalnog tima na predstojećem Evropskom prvenstvu

- Razgovarao sam sa predsednikom Kvačikom i selektorom Kalconom. Obojica su mi obećali da ćemo ići na Evropsko prvenstvo. Tokom decembra, imao sam iskren razgovor sa gospodinom Kovačikom i pitao me je ponovo da li je moja ambicija da predstavljam Slovačku i dalje aktuelna. Rekao sam mu da se to podrazumeva. Zatim mi je on rekao da su vlasti u velikoj gužvi i da rade na mom pasošu od starta 2024. Takođe mi je poručio da planiraju da me pozovu u reprezentaciju Slovačke - rekao je nedavno Aleksandar Čavrić.