14.03.2024.

22:55

Foto: EPAIMAGES

Sport

Votkins načeo, Diabi dotukao Ajaks u Birmingemu! Lil i Briž rutinski do četvrtfinala

Drame nije bilo u Lilu budući da su "doge" u prvom meču obezbedile plasman u narednu fazu Lige konferencija. Francuski velikan je u Gracu slavio sa 3:0 te su večeras mogli da štede energiju i igraju koliko je potrebno da Šturm ne zakuva situaciju - 1:1 (1:1). 

Prolaz je u 43. minutu overio Tiago Santoš, do poluvremena Šturm je stigao do utešnog gola, ali to nije ništa promenilo. Trener domaćih - Paolo Fonseka, na odmoru je u svlačionici ostavio glavne adute kako bi ih odmorio za nastavak Lige 1 i takmičenja u Ligi konferencija. 

Veoma uzbudljivu utakmicu mogli su da prate navijači na "Vila Parku" budući da je domaći sastav uz dosta muke uspeo da eliminiše Ajaks - 4:0 (1:0). Poznato je koliko se "kopljanici" muče ove sezone, ali su i u takvom stanju pošteno namučili engleskog velikana. 

Otpor Amsterdamaca razbio je Oli Votkins u finišu prvog poluvremena. Ajaks je morao nešto ofanzivnije u nastavku, a kako to obično biva - umesto izjednačenje stigla je kazna. Leon Bejli iskoristio je kontru i duplirao prednost domaćina. 

Informer

 

Nedugo zatim Ajaks je ostao sa desetoricom u polju budući da je drugi žuti karton zaradio Sivert Mansverk, a sve je rezultiralo, na kraju, ubedljivom pobedom Aston Vile. U strelce su se do poslednjeg zvižduka upisali Duran i povratnik u francusku reprezentaciju - Musa Dijabi za konačnih 4:0. 

Iako je Molde slavio u prvom meču protiv Klub Briža bilo je jasno da će Norvežani teško u Belgiji sačuvati stečenu prednost. Tako je i bilo budući da je sastav Roni Deile već u 48. minutu nadoknadio minus i došao do prednosti. Dvostruki strelac u pobedi Briža bio je Andre Skov Olsen - 3:0 (1:0). 

Ranije danas, mesto u četvrtfinalu Lige konferencija obezbedili su još PAOK, Fiorentina, Fenerbahče i Viktorija Plzen.