16.03.2024.

14:31

Foto: EPA

Sport

Predsednik kluba ozvaničio: Tudor novi trener Lacija!

Hrvatski stručnjak je prvobitno dovođen u vezu sa Juventusom i viđen je kao zamena Masimilijana Alegrija, ali je na kraju ipak završio u "nebesko-plavima".

Dugo se o tome pričalo, nagađalo, pa je sve nedoumice otklonio prvi čovek Klaudio Lotito.

- Izbor smo napravili na osnovu naših uverenja, sve mora biti funkcionalno da bi se ciljevi ostvarili. U Tudoru smo videli osobu koja je svakako u stanju da usmeri ekipu, on je neko ko ima iskustva, karaktera i sposobnosti da iskoristi sve što ima na najbolji mogući način - rekao je Lotito za "Kalčo merkato".

Informer

Klaudio Lotito

Otkriva i da doskorašnji strateg, Maurisio Sari nije najbolje podneo uručenje otkaza i da je taj potez uprave okarakterisao kao izdaju.

Nisam pričao o izdaji, vreme je da se stavi tačka na te stvari. Svako mora da radi svoj posao, ja sam predsednik, igrači su igrači, a trener je trener. Samo samo rekao nešto o tome jer je došlo iznenada, Sari mi je rekao da je imao osećaj izdaje. Pitajte njega o tome - poručio je Lotito.

Što se Lacija tiče, on trenutno zauzima tek devetu poziciju, a takmičenje u Ligi šampiona okončao je u osmini finala porazom od Bajerna ukupnim rezultatom 3:1.

Uprava kluba je očito smatrala da je tim sposoban za više, pa je cenu platio italijanski trener.