17.03.2024.

23:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

Komedija... Barselona ne može da ga se reši, javili se Saudijci i ponudili 80 miliona!

Stigao je pre dve godine Rafinja u Kataloniju kao ogromno pojačanje za Barselonu, ali tokom prethodnih dvadesetak meseci nije uspeo da ispuni očekivanja. Mučio se Brazilac sa povredama i formom, pao u drugi plan kod trenera Ćavija Ernandeza zbog čega se već neko vreme kuva njegov odlazak sa "Nou Kampa". 

Katalonski "Sport" je pre nekoliko dana objavio vest da je Rafinja stavljen na transfer listu te da Barselona želi da ga se reši. Ipak, postavljalo se pitanje ko bi bio spreman da izdvoji najmanje 50.000.000 evra za fudbalera koji se prethodne dve sezone muči na terenu. 

Odgovor stiže iz Saudijske Arabije! Naime, španski mediji javljaju da su Al Hilal, Al Nasr, Al Itihad i Al Ahli spremni da otkupe ugovor povremenog brazilskog reprezentativca i to za neverovatnih 80.000.000 evra. Dakle, daleko više od onoga što je Barselona očekivala, ali i platila Lidsu za Rafinju pre dve godine kada je ovaj u transferu teškom 58.000.000 evra stigao na "Nou Kamp". 

Informer

 

Rafinja je pre dolaska u Barselonu nastupao za Vitoriju Gimaraeš, Sporting, Ren i Lids. Ove sezone odigrao je 27 utakmica, postigao pet i namestio devet golova, ali se retko kada nalazi u starnoj postavi Katalonaca. U dresu Brazila nastupio je 19 puta i na šest mečeva bio strelac.

Zimus su klubovi iz Saudijske Arabije mirovali na fudbalskoj pijaci, ali su pomno pratili situaciju i "skupljali džeparac" za novi napad tokom leta. Šuška se da bi put Bliskog istoka trebali da krenu Luka Modrić, Načo, Ferland Mendi, Mohamed Salah, Kazemiro, Rafael Varan i Kevin De Brujne.

Lista, verovatno, ima još mnogo imena, a budući na platežnu moć... Svašta je moguće!