17.03.2024.

23:34

Foto: AP PHOTO

Sport

Ni "d" od derbija! Barselona protutnjala kroz Madrid

Katalonci su na "Vando Metropolitanu" stigli dosta odmerniji posle obaveza u Ligi šampiona i bukvalno do nogu potukli "jorgandžije". 

Barselona je tako iskoristila kiks Đirone i prestigla ih na drugom mestu i sada ima 64 boda, dva više od pomenute ekipe.

Informer

Okršaj fudbalera Atletika i Barselone

Iako je utakmica najavljena kao derbi, to je bio slučaj samo na papiru, pošto ekipa Dijega Simeonea jedva da je uspela jednom da ozbiljno zapreti gostima. Ekipa Ćavija Ernandeza od starta je imala inicijativu, ali je to tek krunisala u završnici kada je u 38. minutu Žoao Feliks na asistenciju Roberta Levandovskog zatresao mrežu svog bivšeg tima. Koliko je Atletiko bio beznačajan najbolje govori da za 45 minuta nisu uputili nijedan šut u okvir gola. 

Informer

Robert Levandovski u duelu sa igračima Atletiko Madrida

Neočekivano, Katalonci su samo pet minuta kasnije ostali bez trenera, pošto je Ćavi zaradio isključenje i to jer je konstantno protestvovao kod sudija, smatrajući da dozvoljavaju previše grubu igru. 

Međutim, to nije zaustavilo Barselonu da u drugom poluvremenu zada konačan udarac domaćinu. Već u 47. minutu gosti su duplirali prednost. Ovog puta Levandovski je iskoristio dodavanje Rafinje i udarcem o levu stativu pogodio mrežu Jana Oblaka. Sve dileme oko rezultata rešene su u 65. minutu kada je Fermin Lopez postavio konačnih 3:0. Levanvoski je odlično centrirao u kazneni prostor, a mladi španski fudbaler je glavom matirao slovenačkog golmana.