18.03.2024.

16:33

Foto: EPA Images

Sport

Žiru produžava Jovićev ugovor?! Italijani otkrili sve!

Srpski napadač Luka Jović je poslednje dve utakmice svog tima odgledao sa klupe, međutim, renomirani italijanski medij uverava u mogućnost njegovog ostanka i dobijanja statusa standardnog napadača „rosonera”.

Za prekaljenog francuskog ofanzivca Olivijea Žirua postoje dva alternativna puta - nova godina u Milanu i još jedno evropsko iskustvo, ali su gotovo sigruno podređena glavnom, a to je opdlazak u SAD. Pregovori su u toku i do kraja marta lista mogućih destinacija već može biti uveliko sužena na franšize dva grada: Njujork i Los Anđeles.

Informer

Kako javljju Italijani, tamo Žiru zamišlja svoju budućnost i postoje šanse da ga vidimo od leta.

Francuz je o tome otvoreno govorio u januaru.

- Na kraju sezone otvoriće se više prilika i ja ću doneti svoju odluku. Kao fudbaler i kao porodičan čovek - poručio je on.

Tamošnji mediji se sada hvataju za to "porodičan čovek".  Žiru je dobio mnogo od fudbala i mnogo mu je dao, a sa 37 godina i dalje je na visokom Nivou. Olivije je već postigao 12 golova u Seriji A, jedan u Ligi šampiona i jedan u Ligi Evrope.

Informer

Dakle, njegov izbor neće zavisiti od novih podviga i obaranja rekorda na terenu, već od porodičnih prioriteta. SAD mogu otvoriti novu dimenziju budućnosti Žirua, koji nije krio da sebe vidi kao lidera u godinama koje dolaze. 

Gazeta tvrdi da je u ovoj situaciji Milan samo gledalac. Oni mogu da predlože obnovu ugovora Žiruu,  ali gotovo sigurno da do produženja saradnje neće doći. Njegova odluka može da produži ugovor Luki Joviću, a već se zna da će broj 9 biti velika investicija leta. Jasno je da italijanski klub traži mladog, perspektivnog centarfora sa odličnim kvalitetima, a dva imena su na vrhu liste: Džošua Zirkze i Bendžamin Sesko. 

Takođe, dakle, biće važno i šta misli Zlatan Ibrahimović, koji inače gaji simpatije prema Luki Joviću.