18.03.2024.

22:11

Foto: EPAIMAGES

Sport

Mbape mora da bira - Real ili reprezentacija Francuske!

Odavno je poznato da Olimpijske igre nisu prevelika strast fudbalerima. Uprkos tome, dešavalo se u prošlosti da neke od svetskih zvezda ipak odluče da brane boje svoje reprezentacije na najvećoj sportskoj smotri. Izrazio je Kilijan Mbape da svoju Francusku predvodi na Igrama u Parizu, ali bi njegova ideja mogla da propadne u slučaju da potpiše ugovor sa Real Madridom.

Navodno, Mbape je već sve dogovorio sa "blankosima" i čeka se samo kraj sezone kako bi njegov transfer bio ozvaničen. Ipak, odlazak u Madrid mogao bi da ga košta nastupa na Olimpijskim igrama budući da je Real odlučio da svoje fudbalere ne pušta u Pariz. Potvrdio je to selektor "trikolora" Didije Dešam i otkrio kako je iz tabora "kraljevskog kluba" stigao dopis u kom je naglašeno da njihovi igrači neće biti na raspolaganju za Igre. 

Budući da će Mbape, kada na red dođu Olimpijske igre, već biti deo Real Madrida - pravo u Parizu neće imati. Pored njega, "trikolori" neće moći da računaju na Oreljana Čuamenija i Eduarda Kamavingu, ali se vezisti "blankosa" još uvek nisu izjadnili po pitanju nastupa na Igrama. 

Informer

 

Mbape jeste glasno govorio o želji da sa Francuskom osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i to pred svojim navijačima, ali bi njegova ambicija da zaigra u Realu mogla toga da ga košta. "Kraljevski klub" nije u obavezi da svoje igrače pušta na najveću sportsku smotru budući da ona nije na FIFA kalendaru. 

Izgleda da će Kilijan Mbape morati da bira - Real ili Olimpijske igre. Budući da ga u Madridu čeka ogromna svota novca, a da mu je zarada tokom karijere primarni cilj - izbor je jasan. Ostaće navijači u Francuskoj uskraćeni zadovoljstva da jednog od najboljih fudbalera današnjice gledaju na Igrama u Parizu.