18.03.2024.

22:31

Foto: printscreen

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Nezadovoljni njegovim nastupima u poslednje vreme, ugledni mediji širom Evrope rešili su da žestoko opletu po fudbalskom asu kako bi ga u najboljem mogućem slučaju podstakli da se dozove pameti. Kako kažu, Eling bi trebao da se resetuje i promeni čip, a sada mu se za to ukazala idealna prilika jer sledi reprezentativna pauza.

Norvežanin će dane sa nacionalnim timom iskoristiti da odmori glavu i zaboravi poslednje mečeve sa Sitijem, u kojima nije bio ni malo uspešan. 

Pogotovu na duel protiv Njukasla u FA kupu, koji je bio je kap koja je prelila čašu. Izgubio je nekoliko lopti, a čak je pokazao i pasivan stav koji se nije dopao saigračima. Takođe, pri izlasku sa terena pred sam kraj meča pokazao je vidno nezadovoljsvo jer ga je trener Pep Gvardiola zamenio.

Informer

 

Tim je odlično igrao i savladao rivala golovima Bernarda Silve (2:0), ali od Halanda ni traga ni glasa.

Iskusni stručnjak se poslednji period ozbiljno pozabavio sa njim, jer zna da je gotovo glavni igrač u ekipi. Želi da pokuša da ga motiviše da se uključi u igru, nezavisno od toga da li protivnik bio lider Premijer lige ili na samom dnu. 

Holand je duboko urezao svoje ime u okviru FA kupa, pogotovu na prethodnom meču protiv Lutona, kada je pet puta zatresao mrežu rivala. Od tada, tamošnji mediji nisu pisali hvalospeve o njemu, na šta navijači nisu navikli. Mnoge je zabrinuo njegov pad koncentracije, a sumnja se da je to zbog transfera o kom se već duže vreme spekuliše. 

Informer

 

Mnogi su upoznati sa činjenicom da Real Madrid nudi ugovor 23-godišnjem fudbaleru kako bi prešao u njihov napadački red, ali od te transfer bombe očigledno nema ništa. No međutim, kako se Siti sastaje sa Špancima u predstojećem četvrtfinalu Lige šampiona, oni kuju plan kako bi ubedili Holanda da potpiše za njih. Veruju Katalonci da će ubedljivom pobedom na tom susretu primamiti mladog napadača u svoje redove. 

Sa druge strane, Norveška sada igra dve prijateljske utakmice protiv Češke i Slovačke u kojima Holand mora da povrati izgubljeno samopouzdanje. Ništa drugo nije u pitanju, pošto Norvežani nisu kvalifikovani ni za Evrokup. Očekuje se da će fudbalska zvezda na predstojećim susretima koji se igraju na domaćem terenu startovati pred svojim navijačima, te da će ga to motivisati za dalju borbu.

Reklo bi se da je Gvardioli prekopotrebno da se mladi napadač što pre vrati na staro, pošto je pred trećeplasiranom ekipom četvrtfinale Lige šampiona protiv Madrida, zatim polufinale FA kupa protiv Čelsija i uzbudljivo finale Premijer lige u borbi za titulu sa Liverpulom i Arsenalom.