19.03.2024.

13:06

Foto: AZAlkmaar

Sport

Ljubimac "grobara" se javio iz Holandije! Uživam ovde, brzo sam se uklopio

Navijači Partizana hvatali su se za glavu u januaru, kada su čelnici kluba odlučili da prodaju borbenog vezistu za četiri miliona evra, a koliko je njegova energija nedostaje crno-belima, videlo se na nekoliko utakmica ovog proleća.

S druge strane, Belić je uspeo vrlo brzo da stekne poverenje stručnog štaba holandskog prvoligaša. Debitovao je za AZ samo nekoliko dana po dolasku iz Beograda, jedan meč presedeo je na klupi, a u preostalih sedam bio je starter.

Upisao je zadnji vezni i jednu asistenciju, ali i dobio tri žuta kartona, što za njegov stil igre nije ništa čudno.

"Belić trči, leti, ponekad udara, a ponekad i dodaje loptu. U prvim mečevima koje je igrao za AZ, jedva da je ostavio trag, ali poslednjih nedelja se sve češće pojavljuje. Ne samo kao igrač, već i kao neko ko se dobro uklapa u grupu", navodi se u tekstu uglednog "Telegrafa".

Momak koji je prošao akademiju Vest Hema, a potom igrao za Olimpijakos i Čukarički, pre dolaska u Humsku, otkriva da mu je lepo u Alkmaru.

Informer

Kristijan Belić

- Osećam se odlično ovde. Drugačija zemlja i jezik, ali to sam imao u Engleskoj i Grčkoj. Lako se prilagođavam. To ide još brže ako ekipa igra dobro. Van terena sam miran i volim da se šalim. U duelima sam ponekad, da tako kažem, previše entuzijastičan. Radim na tome, jer to ima veze i sa fizičkom spremom. Ukoliko uspete pre protivnika da dođete do lopte, manja je verovatnoća da će prekršaj biti potreban - kaže Belić.

Trenutno je AZ četvrti na tabeli, sa četiri boda manje od trećeplasiranog Tventea i boriće se do kraja za to mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ipak, najteži ispit imaće 6. aprila, kada će igrati u Ajndhovenu, protiv lidera PSV-a.

- Ne dobijate deset bodova ako pobedite PSV. Ne gledam na taj meč kao nešto posebno, jer jednako je važno pobediti Volendam ili bilo koji drugi tim u ligi - jasan je Belić.