19.03.2024.

16:18

Foto: Reuters

Sport

Suze u Firenci! Preminuo jedan od najvažnijih funkcionera kluba

Iskusni sportski radnik premnuo je danas u bolnici, u 57. godini. Njemu je pozlilo u nedelju, dok je sa ekipom boravio u Bergamu, tačnije u hotelu "Kavenađo di Brijanka". Sve se dešavalo samo nekoliko sati uoči utakmice koju su fudbaleri Fiorentine trebali da odigraju protiv Atalante u Seriji A, ali je taj duel odmah odložen.

Barone je vrlo brzo helikopterom prebačen na kliniku "San Rafaele" u Milano, ali nije uspeo da pobedi u najvažnijoj borbi.

"Sa dubokim bolom i neizmernom tugom Fiorentina je danas izgubila jednu od svojih referentnih tačaka. Ličnost koja je obeležila noviju istoriju kluba i koja nikada neće biti zaboravljena", navodi se u saopštenju kluba sa stadiona "Artemio Franki".

Džo je rođen na Siciliji, a sa osam godina se sa porodicom preselio u Sjedinjene Američke Države, tačnije u Bruklin. Nakon završetka studija počeo je da radi u jednoj banci, a ubrzo je usledilo poznanstvo sa čuvenim biznismenom Rokom Komisom.

Prešao je u njegovu kompaniju "Medijakom", da bi 2017. postao potpredsednik Njujork Kosmosa, koji je kupio upravo Komiso. Poznati milijarder je 2019. postao vlasnik Fiorentine, a za njim je krenuo i Barone, koji je postavljen na funkciju generalnog direktora.

"Roko Komiso i njegova porodica, Danijele Prade, Nikolas Burdiso, Alesandro Ferari, Vinćenco Italijano, Kristijano Biragi i svi koji su povezani sa Fiorentinom potpuno su skrhani zbog ovog užasnog gubitka. Džo je bio veliki čovek, profesionalac, davao je i srce i dužu za naš klub. Bio je dragi prijatelj, koji je ostao jak u najsrećnijim, ali i najtežim trenucima. Svi mi, kojima je "viola" u srcu, upućujemo najiskrenije saučešće njegovoj supruzi Kamili, deci i celoj porodici Barone", poručili su iz Fiorentine.