19.03.2024.

17:44

Foto: Milos Rafailovic

Sport

Problemi za Piksija! Reprezentativac hitno napustio pripreme

Defanzivac Fiorentine nije više sa reprezentacijom Srbije koja će 21. marta igrati prijateljski meč sa Rusijom, a četiri dana kasnije i sa Kiprom.

Informer

Razlog tome je što generalni direktor "ljubičastih", Džo Barone, nije uspeo da se izvuče nakon srčanog udara, koji je imao tokom vikenda, pa je Milenković otputovao u Firencu kako bi mu odao poslednju počast.

Iskusni sportski radnik preminuo je danas u bolnici, u 57. godini.

Njemu je pozlilo u nedelju, dok je sa ekipom boravio u Bergamu, tačnije u hotelu "Kavenađo di Brijanka". Sve se dešavalo samo nekoliko sati uoči utakmice koju su fudbaleri Fiorentine trebali da odigraju protiv Atalante u Seriji A, ali je taj duel odmah odložen.

Barone je vrlo brzo helikopterom prebačen na kliniku "San Rafaele" u Milano, ali nije uspeo da pobedi u najvažnijoj borbi.

"Sa dubokim bolom i neizmernom tugom Fiorentina je danas izgubila jednu od svojih referentnih tačaka. Ličnost koja je obeležila noviju istoriju kluba i koja nikada neće biti zaboravljena", navodi se u saopštenju kluba sa stadiona "Artemio Franki".

Od Baronea su se potom društvenih mreža oprostili srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Luka Jović, koji su ranije igrali u Fiorentini.