20.03.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: "Orlovi" savladali Nemce, Jović upisao prvenac

"Orlovi" su poveli golom Luke Jovića već u 12. minutu utakmice, što je ujedno bio njegov prvi gol za reprezentaciju Srbije. Adem Ljajić je izveo korner, Maksimović je poslao loptu na drugu stativu, a Luka je savladao Manuela Nojera i glavom zatresao mrežu rivala (1:0). "Panceri" su imali šanse za izjednačenje, ali je Dmitrović odbranio udarce Vernera. Nedugo zatim, Srbija je takođe imala priliku da povede sa 2:0, da Ljajic nije promašio gol.

Selektor Nemačke Joakim Lev zatražio je od svojih igrača da igraju totalni presing. Ovakva igra donela je "pancerima" potpunu inicijativu, te su "orlovi" su bili primorani da svoje šanse traže iz kontra napada. Gundogan je u 64. minutu utakmice uspeo da zaobiđe Dmitrovića i šutira u prazan gol, ali je Maksimović izbacio loptu u korner dok je nemački vezista već trčao ka tribinama da proslavi pogodak.

Međutim, samo pet minuta kasnije Leon Gorecka je šutem sa ivice kaznenog prostora kaznio opalu koncentraciju naše reprezentacije i pogotkom svojoj ekipi doneo izjednačenje (1:1). Stvorila je Nemačka mnogobrojne šanse do kraja, ali je Srbija remi uspela da izvuče zahvaljujući odličnoj odbrambenoj liniji i golmanu Dmitroviću koji je tom prilikom opravdao ulogu prvog golmana nacionalnog tima. 


NEMAČKA - SRBIJA 1:1 (0:1)

Golovi: Gorecka 69. - Jović 12.
Stadion: Folksvagen Arena (Volfzburg)
Gledalaca: 29.000.
Glavni sudija: Bobi Meden (Škotska)
Crveni karton: Pavkov u 93. minutu

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer (od 46. Ter Štegen) - Klosterman, Ta, Zule, Halstenberg - Kimih, Gundogan - Brant (od 56. Gorecka), Haverc (od 46. Rojs), Sane (od 96. Šulc) - Verner.

SRBIJA (4-1-4-1): Dmitrović - Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac (od 79. S. Mitrović) - Nem. Maksimović (od 88. Jovičić) - Lazović (od 79. Živkovic), S. Milinković Savić (od 62. Lukić), Gaćinović (od 62. Radonjić), Ljajić - Jović (od 70. Pavkov).