21.03.2024.

16:56

Foto: Starsportphoto

Sport

Hrvat iz Reala jedva čeka da istrči pred 'grobare': Najbolja atmosfera na svetu!

Prošle sezone je hrvatski as dočekan i ispraćen ovacijama iz Beograda, a nešto slično očekuje se večeras u 31. kolu Evrolige. Ne kriju "grobari" simpatije prema sjajnom krilnu, priželjkuju i da ga vide jednog dana u crno-belom dresu, pa ga i na društvenim mrežama često zasipaju porukama i komplimentima.

Hezonji na leto ističe ugovor sa Realom, informacije koje stižu sa Pirineja nagoveštavaju da saradnja neće biti produžena i da on navodno na stolu već ima bogatu ponudu da se vrati u Panatinaikos, gde je igrao 2021. godine.

- Nisam ništa razmišljao o tome. Istina je da mi stiže puno poruka, zahvalan sam svim navijačima koji me prate i poštuju. Nastojim da vratim to na terenu. Što se tiče nastavka moje karijere, ništa ne znam. Maksimalno sam koncentrisan na ovu sezonu, da ponovimo uspeh ako je moguće i da mi onda bude lakše da razmišljam o budućnosti - rekao je Hezonja u razgovoru za srpske medije.

On dodaje da se raduje što će ponovo moći da igra u krcatoj dvorani, a posebno je pohvalio navijače Partizana.

- Nama domaćima ne predstavlja problem puna Arena. Mislim na mene i Musu. Znamo da je u Beogradu najbolja atmosfera na svetu - jasan je Hezonja.

Momak rođen u Dubrovniku svestan je da je ovaj meč od ogromne važnosti za ekipu Željka Obradovića, koja se bori za plasman u plej-in.

- Kao fan Evrolige i fan Partizana voleo bih da ga vidim u plej-ofu. Za nas je ovo takođe bitna utakmica, jer smo neke prethodne gubili na blesav način. Bilo je tu svega, od bolesnih igrača do povreda - objasnio je Hezonja.

"Kraljevski klub" je lider na tabeli, pa donekle rasterećen dolazi u srpsku prestonicu i to bez vedeta kao što su Serhio Ljulj, Rudi Fernandez i Serhio Rodrigez, dok je Džanan Musa pod znakom pitanja.

Informer

Mario Hezonja voli da igra u Areni

Zato se upravo od nekadašnjeg člana Orlanda, Njujorka i Portlanda očekuje da preuzme najveću odgovornost, a odlične partije koje pruža ove sezone potvrđuju da će odbrana "parnog valjka" morati posebno da obrati pažnju na njega.

- Mislim da pravi takmičar i sportista nalazi motivaciju kada je na vrhu, da tu i ostane. Imamo iskustva što se tiče Evrolige, želimo da ostanemo maksimalno koncetrisani do samog kraja. Možda čak i nije toliko bitno biti prvi sada, već da na kraju podignemo trofej - zaključio je Hezonja.