22.03.2024.

06:20

Foto: Youtube/printscreen

Sport

Na današnji dan: Crveno-beli sa "kreča" do pobede nad velikim rivalom!

Bila je to zvanično poslednja sezona stare jugoslovenske lige, mada već tada zbog rata nisu igrali klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine (sa izuzetkom Borca iz Banja Luke) i Makedonije. Na klupi aktuelnog šampiona Evrope i sveta u tom trenutku bio je Vladica Popović, dok je crno-bele predvodio legendarni Ivica Osim.

Informer

 

Na terenu je vrvelo od zvezda na obe strane, za crveno-bele su igrali Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić i Ilija Najdoski. Dres Partizana nosili su Predrag Mijatović, Zlatko Zahović, Goran Stevanović, Branko Brnović, Budimir Vujačić i Slobodan Krčmarević. Utakmica nije donela mnogo uzbuđenja i okončana je rezultatom 0:0. Prema tadašnjim propozicijama pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, pošto ligaška utakmica nije mogla biti završena bez pobednika.

Golmani su bili Zvonko Milojević i Fahrudin Omerović. Sigurni izvođači za Crvenu zvezdu bili su Mihajlović, Jugović, Elvir Bolić i Pančev, dok je neprecizan bio Belodedić. Za Partizan pogodili su Krčmarević i Vujačić, ali jedanaesterce nisu iskoristili Mijatović i Zahović, tako da je Zvezda trijumfovala u penal seriji 4:2 i prema pravilima osvojila jedan bod. Crveno-beli su te sezone osvojili i titulu, sa četiri bida prednosti nad drugoplasiranim Partizanom.