23.03.2024.

00:05

Foto: EPA

Sport

Real pravi drim tim - Aleksander Arnold na meti "blankosa"!

Godinama već Real Madrid u praksi pokazuje kako posluje evropski gigant. Temeljna smena generacija pogodila je centralni deo odbrane, vezni red, dok se čeka poslednja kockica u ofanzivnom delu tima - Kilijan Mbape. Budući da je dolazak Francuza gotova stvar, u španskoj prestonici već neko vreme rade na pronalaženju bekova koji će u narednoj deceniji biti uzdanice "kraljevskog kluba". 

Već nedeljama se šuška da je Alfonso Dejvis velika želja Real Madrida. Kanađanin odbija da potpiše novi ugovor sa Bajernom, "blankosi" prate situaciju u Minhenu i spremni su da ukradu jednog od najboljih levih bekova na svetu. To nije kraj pošto španski mediji prenose još jednu transfer "bombu". 

Naime, Real Madrid zainteresovan je da angažuje Trenta Aleksandera-Arnolda iz Liverpula! 

Engleski reprezentativac vezan je za "redse" ugovorom do 2025. godine. Pregovori oko produžetka saradnje još uvek nisu počeli, ali nema sumnje da u Liverpulu žele da blindiraju jednog od ključnih fudbalera u sistemu Jirgena Klopa. Ipak, u Madridu se nadaju da bi tokom leta mogli da napadnu Aleksander Arnolda i dobiju ga - jeftino. 

Informer

 

Sa druge strane, ukoliko ugovor ne bude produžen do kraja prelaznog roka, a Liverpul odbije da ga proda - u Realu su spremni da rizikuju. Plan je da "blankosi" sačekaju prvi dan 2025. godine kada će moći da ponude Aleksanderu Arnoldu ugovor i dovedu ga bez obeštećenja. 

Pakleni plan je još uvek daleko od realizacije. Jasno je da će Liverpul učiniti sve da zadrže Aleksandera Arnolda koji je označen kao kapiten u budućnosti. Engleski reprezentativac je dete kluba, rođen je u Liverpulu i kroz celu karijeru brani boje "redsa". Zbog toga, teško je očekivati da će želeti da napusti "Enfild", ali... Ponudi Reala malo ko je uspeo da odoli.