25.03.2024.

19:05

Foto: EPA Images

Sport

Dani Alveš prvi put u javnosti posle izlaska iz zatvora (FOTO/VIDEO)

Legendarni as je danas oko 16 časova u društvu svog advokata napustio zatvor u kojem je proveo 14 meseci. Alveš je pušten uslovno na slobodu pošto je prethodno platio kauciju od čak milion evra, a navodno mu je u tome pomogao sunarodnik Nejmar.

Brazilca su ispred zatvora sačekali brojni mediji, ali nekadašnji fudbaler Barselone, Juventusa i Pariz Sen Žermena nije želeo da daje nikakve izjave. Njega je ispred zatvora sačekala grupa protestanata, koji su mu zviždali i dobacivali, ali se on nije osvrtao na njih.

Alvešu su po izlasku iz zatvora oduzeti španski i brazilski pasoš, kako ne bi pobegao, a biće pod prismotrom i moraće da se jednom nedeljno pojavljuje pred sudom. Takođe, Brazilac se obavezao da ne sme da priđe žrtvi na razdaljinu bližu od 1.000 metara, te da ne sme ni da pokuša da s njom kontaktira. On se takođe obavezao da žrtvi isplati sumu od 150.000 evra.

Podsečanja, legendarni fudbaler je u februaru osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja devojke u noćnom klubu u Barseloni krajem 2022. godine.