30.03.2024.

13:09

Foto: Tanjug

Sport

A Luka? Mediji bruje o Srbinu, a direktor Milana progovorio o tome ko ostaje, a ko ide!

Slavni italijanski klub se priprema za rekonstrukciju i prelazni rok od kojeg navijači imaju ogramna očekivanja.

Nisu pristalice ovog giganta bile srećne prodajom Sandra Tonalija prošle godine, pa ne čudi što strepe da sada ne odu najbolji igrači poput Leaa, Ernandeza i Menjona, koji su na radaru brojnih klubova.

Informer

Prvi čovek kluba, Đorđo Furlani, otkrio je u razgovoru za “Gazzeta dello Sport” da  Portugalac koji ima važeći ugovor na još dve godine želi da ostane u Milanu.

- Rafa ima otkupnu klauzulu od 175 miliona evra, ali ima želju da ostane u Milanu. On je srećan ovde, on bi bio taj koji bi tražio da ode, ali on to zaista ne želi. Živeo Leao u Milanu - rekao je Furlani.

Osvrnuo čelnik "rosonera" i na Ernandeza i Menjona, koji takođe imaju važeće ugovore na još dve godine, ali nije spomenuo Luku Jovića, za kojeg se mnogi pitaju hoće li ostati u crveno-crnom dresu i naredne sezone.

- Njih dvojica ugovore do juna 2026. Priča se o prodaji ili kupovini, ali često su igrači ti koji odlučuju o svojoj budućnosti. Teo i Majk su dva šampiona, nadamo se da će ostati sa nama što je duže moguće i nastaviti da prave razliku - zaključio je Đorđo Furlani.

Informer

Čuveni stručnjak Stefano Pioli sve više veruje Luki, a italijanski mediji bruje da će Jović u nastavku sezone imati još veću minutažu, što tvrdi i portal "Siempre Milan".

Olivije Žiru će karijeru nastaviti u MLS ligi, pa je gotovo sigurno da će italijanski gigant uskoro ponuditi novi ugovor našem asu.

Jović je odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima, bio je precizan osam puta i imao dve asistencije.