30.03.2024.

19:06

Foto: EPA

Sport

Leverkuzen nastavlja da melje! Lajpcig kiksnuo protiv Majnca

Ako je iko mislio da je Leverkuzen na liderskoj poziciji nemačkog šampionata slučajno, sada mu je svaka sumnja otklonjena.

Sastavio je Ćabi Alonso sastav za velika dela, a navijače je dodatno obradovala vest da je nekadašnji reprezentativac Španije produžio saradnju sa klubom.

Informer

Pogodak Andriha za 1:1

Nošeni dobrim raspoloženjem zbog otklonjene dileme ko će im biti strateg iduće sezone dočekali su goste iz Hofenhajma.

Od samog starta "plavi" su se pokazali kao jako tvrd rival i najavili veliku borbu lideru Bundeslige. Odličnu igru krunisali su golom u 33. minutu, a precizno je šutirao Maksimilijan Bajer.

Do kraja poluvremena nije bilo prave šanse za Bajer, pa je Alonso u drugom delu odlučio da sve adute prebaci u napad. Ipak, ni to nije donelo rezultat, barem ne odmah, pa je na "Baj areni" ponovo nastupila dramatična završnica.

Morali su navijači "farmaceuta" da čekaju sve do 88. minuta kako bi videli izjednačujući gol Roberta Andriha, a onda šamar Hofenhajmu u vidu pogotka Patrika Šika u prvom minutu nadoknade.

Informer

Patrik Šik

Do jako važna tri boda stigli su igrači Frajburga, koji je bio bolji od Borusije Menhengladbah sa 3:0, dok je Volfsburg slavio protiv Verdera u Bremenu.

Mnogo manje zanimljivo bilo je na mečevima Lajpciga i Majnca, kao i Ajntrahta i Berlina gde nije viđen ni jedan jedini gol. Oba meča okončana su sa "mršavih" 0:0, što nikako ne odgovara Lajpcigu zbog grozničave borbe sa Borusijom Dortmund za četvrto mesto na tabeli.

Jedina nada im je što će "milioneri" za protivnika imati Bajern iz Minhena, pa je realno očekivati slavlje Bavaraca.

BUNDESLIGA

27. kolo

Borusija M. - Frajburg 0:3

Bajer - Hofenhajm 2:1

Ajntraht - Berlin 0:0

Lajpcig - Majnc 0:0

Verder - Volfsburg 0:2