30.03.2024.

20:34

Foto: Tanjug

Sport

Marušić matirao Juventus, Atalanta deklasirala Napoli

Neviđenu radost priredio je svojim navijačima fudbaler Lacija Adam Marušić, kada je u nadoknadi vremena matirao golmana "bjankonera" Vojčeha Šćensnia. Tako je Lacio ostao u trci za pozicije koje vode u Evrupu, mada mu neće biti lako, jer su ispred njega Atalanta i Roma.

Informer

Adam Marušić

Nije mogao lepši debi da zamisli Igor Tudor, čovek koji je nedavno seo na klupu rimskog kluba. Iako je najlepše igračke godine proveo u Juventusu i jakim emocijama je vezan za "bjankonere", malo je bilo srećnijih ljudi od njega kada je Marušić pogodio. Osim tog gola, nije bila preterano uzbudljiva utakmica. Ovako, Tudor će je pamtiti dugo, a navijači sa "Olimpika", barem oni koji nisu ranije napustili tribine, srećni su otišli sa stadiona. 

U timu Juventusa, nije bilo Dušana Vlahovića, koji je u prošlom kolu u meču protiv Đenove dobio crveni karton. Klub iz Torina trenutno je treći. Od "skudeta" se oprostio, ali od Lige šampiona nije. To deluje realno, s tim da će morati mnogo bolje da igra, jer bi u elitu rado pošli i Roma i Atalanta. 

U drugoj utakmici koja bi mogla da dobije epitet derbija, Atalanta je ubedljivo slavila u Napulju. Golovima Mirančuka u 21, Skamake u 45. i Kopmajnersa 86. minutu, Atalanta je sebi utabala put ka evropskim takmičenjima. Potpuno pomračenje tima koji predvodi Franćesko Kalcona.

Informer

Detalj sa utakmice Napoli - Atalanta

Čovek koji je doveden da razdrma tim, nakon što ga je Valter Macari uljuljkao, samo je napravio još veću štetu. Napoliju ne samo da je izmakla titula, nego više ne može pšošteno ni da mašta o Evropi. 

U ostalim mečevima, Đenova i Frozinone odigrali su bez pobednika 1:1 (1:1), a Torino je slavio protiv Monce 1:0 (0:0).

SERIJA A

30. KOLO

Napoli - Atalanta  0:3 (0:2)
Đenova - Frozinone 1:1 (1:1)
Torino - Monca 1:0 (0:0)
Lacio - Juventus 1:0 (0:0)
Fiorentina - Milan 20.45