30.03.2024.

21:15

Foto: Tanjug

Sport

Bajern na kolenima: Dortmund utišao punu "Alijanc arenu"

Sa velikom pažnjom iščekivn je "klasiker", jer je to jedna od onih utakmica u kojoj forma nije bitna toliko koliko tradicija. A tradicija kaže da je Bajern uvek bio gazda, godinama je pobeđivao najljućeg rivala, a posebno je uspečan bio na svom terenu.

Činjenica je da je Bajern u padu, da igra prilično loše i o tituli maltene više i ne sanja. Potencijalna pobeda nad Dortmundom trebalo je da mu bude vetar u leđa. Umesto toga - potop. Samo deset minuta bilo je potrebno Adejemiju da načne rivala. Pojavio se iznenada i praktično iz prve šanse doneo svom timu vođstvo. Ovom pogotku prethodila je greška iskusnog Tomasa Milera, koji je nesmotreno izgubio loptu.

Informer

Hari Kejn u razgovoru sa sudijom

Traljavo su Kejn i drugari odrađivali posao u nastavku. Iz svakog pokušaja, videla se njihova nemoć. To je rezultiralo time da publika pre kraja utakmice počne da odlazi sa stadiona. Na mečevima Bajerna takve scene su nezamislive i smatraju s eozbiljnim porazom kluba na više nivoa. 

Informer

Slavlje igrača Dortmunda

Konačnih 2:0 postavio je Rajerson u 83. minutu i stavio tačku na ovu utakmicu. Jasno je svima u Bajernu da je ova sezona izgubljena. Nema čemu da se nada Tomas Tuhel, jer je evidentno da će na kraju sezone da se rastane sa sadašnjim klubom. Ovo takođe znači da su Leverkuzenu širom otvorena vrata ka titulu. Od 2013. godine, Bajern je bio jedini osvajač Bundeslige. Ovajk put će morati da prepusti tron.