30.03.2024.

22:59

Foto: EPA

Sport

Okršaj Srba u Italiji pripao Joviću! Milan pobegao Juventusu na tabeli! (VIDEO)

Popularni "rosoneri" na taj način iskoristili su kiks Juventusa i učvrstili su se na drugom mestu na tabeli, gde će po svoj prilici i ostati do kraja sezone.

Na meču u Firenci, koji je počeo minutom ćutanja u čast Džoa Baronea, nedavno preminulog čelnika Fiorentine, viđena je velika borba, mnogo šansi i na kraju slavlje gostujućeg tima. Srpski defanzivac u redovima domaćina Nikola Milenković odigrao je čitav meč i nije se proslavio, dok je napadač Milana Luka Jović šansu dobio u finišu susreta i takođe nije imao zapaženu rolu.

Informer

Milan je u vođstvo stigao u 47. minutu pogotkom Rubena Loftusa-Čika, a svega tri minuta kasnije Fiorentina je izjednačila preko Alfreda Dankana. Ipak, rezultat 1:1 nije bio dugo na snazi, pošto je u 53. minutu Rafael Leao pogodio još jednom za Milan i tako postavio konačan rezultat meča.

Ekipa Stefana Piolija zadržala se na drugom mestu na tabeli i sada ima 65 bodova, šest više od Juventusa koji je danas ranije izgubio od Lacija. Nema sumnje da će novi prvak Italije biti Inter, koji uz utakmicu manje ima čak 11 bodova više od prvog pratioca i gradskog rivala.