30.03.2024.

23:15

Foto: EPA

Sport

Primera: Loša Valensija, Ramos strelac, Barsa jedva do pobede sa igračem više!

Imali su "slepi miševi" idealnu priliku da na svom terenu dočekaju slabašnu Majorku i pobedom preuzmu sedmu poziciju od Betisa i ozbiljno ugroze Sosijedad.

Ipak, ta šansa je propuštena posle bledog izdanja i remija bez golova. Bila je Valensija bolji rival, imala je inicijativu, ali je nedostajalo ono najvažnije.

Informer

Loša atmosfera u Valensiji

Da stvar bude gora, u poslednjih šest duela tim Rubena Barahe ima samo jednu pobedu u poslednjih šest mečeva. Najbolju priliku na meču imao je Pepelu, maestralnim slobodnim udarcem.

Čistu mrežu sačuvao je Greif, a lopta je i posle intervencije morala o stativu da izađe iz igre. 

Ništa atraktivnije nije bilo ni na meču Hetafea i Sevilje (0:1). 

Prvi i jedini gol na susretu "pao je" već u petom minutu, a strelac je niko drugi do legendarni Serhio Ramos.

Informer

Serhio Ramos slavi pogotak protiv Hetafea

Odlično je iskusni defanzivac procenio situaciju i gužvu u 16 metara domaćih posle kornera i uspeo da sprovede loptu u mrežu.

Pokušao je Hetafe u nastavku da nadoknadi prednost, imali su neke pristojne šanse, ali su ostali bez pogotka i bez prilike da preteknu Viljareal i Osasunu na tabeli.

Kad smo već kod Osasune, ona je bez ikakvih problema slavila na gostovanju Almeriji sa 3:0 i potvrdila sjajnu formu u kojoj se trenutno nalazi.

U poslednjem meču dana, Barselona je "na mišiće" uspela da savlada Las Palmas sa 1:0.

Ne ide im na ruku podatak da se utakmica igrala u Kataloniji i da su gosti od 24. minuta sa igračem manje zbog isključenja Alvara Valjesa. Nedostaje taj ubitačni napadač pa je pravi trenutak da se "podgreju" glasine o potencijalnom dolasku Erlinga Holanda u dres giganta.

Informer

Rafinja doneo pobedu Barsi

Pogodak je postigao Rafinja u 60. minutu, nakon što mu je prvobitni gol poništen zbog ofsajda u 19. minutu susreta.

Leteli su udarci oko gola Las Palmasa kao projektili, lopta je većinom bila u nogama Barsinih igrača, ali na kraju minimalac protiv tima koji zauzima 12. poziciju na tabeli.