31.03.2024.

13:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Katastrofalne vesti iz Arabije! Mitrović propušta EURO zbog povrede?

Napadač saudijskog Al Hilala na meču protiv Al Šababa (4:3) postigao je dva gola, a onda se srušio na teren i morao da izađe iz igre već u 30. minutu. Ispostaviće se da je povredio zadnju ložu, a kasnije se na društvenim mrežama pojavio i zastrašujući snimak, na kojem se vidi kako jedva hoda.

Još uvek nije utvrđeno koji je stepen povrede u pitanju, ali nema sumnje da će nekadašnji napadač Partizana morati na pauzu. U ovom momentu nije moguće reći koliko će njegovo odsustvo trajati, zbog čega raste napetost i tenzija, i u taboru naše reprezentacije, ali i u redovima Al Hilala.

Informer

Prema pisanju portala "Al-Ain" iz Rijada, postoji opasnost da će popularni Mitar možda i na operaciju. To bi zahtevalo dugu pauzu u trajanju od možda čak tri ili četiri meseca, što bi bila prava katastofa za "orlove".

"Ako oštećenje ne bude veliko, oporavak bi mogao da traje od jedne do tri nedelje. Međutim, ukoliko se ispostavi da je oštećenje drugog stepena i da postoji delimično oštećenje, lečenje bi moglo da traje mesec i po dana. Najgori scenario je odsustvo od tri do četiri meseca, ako bude postojala potreba za hirurškom intervencijom", prenosi portal "Al-Ain".

Mitrovićev problem zabrinuo je i čelnike Al Hilala. Poznati doktor Ajman Al Ahmad, stručnjak za lečenje i rehabilitaciju povreda ovog tipa, kaže da je Srbin gotovo sigurno doživeo kidanje mišića i da je najrealnije da van terena bude do mesec i po dana.

- Kod Mitrovića je u pitanju pukotina zadnje lože. Teško da se radi o povredi prvog ili trećeg stepena, pre bih rekao da je drugi stepen. Njegovo odstustvo može da traje do mesec i po dana, a period bi mogao da bude i duži ako je naprsnuće blizu kosti. Ako se požuri sa povratkom na teren, može da postoji ozbiljna opasnost da se povreda vrati i da bude van terena tri meseca. Moguće da se vrati na trening za oko 25 dana, ali profesionalni igrači na teren se vraćaju tek kada bolovi u potpunosti nestanu - poručuje pomenuti doktor za "Saudijska Arabija čenel", a prenosi portal "Elfagr.org".

Rekorder po broju golova za nacionalni tim Srbije (57) igra u fantastičnoj formi u dresu Al Hilala. Ove sezone je u svim takmičenjima postigao 33 gola na 36 utakmica i najzaslužniji je što njegova ekipa drži ubedljivo prvo mesto u tamošnjem prvenstvu.