31.03.2024.

17:43

Foto: profimedia

Sport

Portugalski gigant vraća Paunovića u evropski fudbal!?

Napustio je Veljko Paunović evropski fudbal početkom 2022. godine kada se nakon serije loših rezultata rastao sa Redingom. Srpski trener je karijeru od odlaska sa Ostrva gradio na klupi meksičkog velikana - Čivasa, u poslednjoj sezoni, da bi iz Gvadalahare otišao zbog neslaganja sa upravom kluba. 

Od decembra je Veljko Paunović na birou rada, ali bi to uskoro moglo da se promeni. Prema pisanju portugalskih medija, nekadašnji selektor omladinske reprezentacije Srbije jedan je od kandidata za novog trenera Brage! 

Artur Žorž, aktuelni trener portugalskog velikana, u ponedeljak napušta kluba i seli se u Brazil kako bi preuzeo Botafogo. Braga je prinuđena da odmah angažuje njegovog naslednika kako bi u finišu sezone ostali na poziciji koja bi im obezbedila evropska takmičenja naredne takmičarske godine. 

Prema pisanju tamošnjih medija, kandidata za Žoržovog naslednika je mnogo. Navodno, favorit uprave je trener Aruke - Danijel Souza, ali problem predstavlja činjenica da je portugalski stručnjak ugovorom vezan sa trenutnog poslodavca. 

Informer

 

Upravo tu leži prilika Veljka Paunovića koji je, nakon neuspešnih pregovora sa Arukom, postao prvi pik za novog trenera Brage. Ključnu ulogu u čitavom poslu mogao bi da odigra Paunovićev dugogodišnji asistent Nuno Gomeš koji je Portugalac. 

Ne treba posebno isticati činjenicu da je Veljko Paunović svoj trenerski put započeo u omladinskoj reprezentaciji Srbije koju je odveo do svetske titule na Mundijalu na Novom Zelandu. Legendarni srpski fudbaler potom je radio u Čikagu, Redingu i Čivasu.