01.04.2024.

23:08

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Narko bande odnele pobedu... Di Marija odustao od povratka u Argentinu zbog stravičnih pretnji!

- Istina je da bih voleo da ponovo igram Kopa Libertadores sa Rosariom. Rekao sam to još kada sam imao 17 godina, bio sam veoma mlad i nisam to mogao tada da doživim. Imao sam san da u Rosariju osvajam trofeje, ali je moje vreme tada jako brzo prošlo - rekao je pre bezmalo pola godine Anhel Di Marija. 

Imao je Argentinac veliku želju da se vrati u matični klub, ali bi planove mogla da mu pokvari velika stopa kriminala u Rosariju. Naime, rodni grad Anhela Di Marije postao je prvi po stopi kriminala u Argentini, a nedavno je as Benfike dobio stravične pretnje na svoj i račun svoje porodice. 

- Reci svom sinu Anđelu da se ne vraća u Rosariju jer ćemo ti ubiti člana porodice. Ni Pularo (guverner) ga neće spasiti. Ne bacamo papire, bacamo olovo i iza sebe ostavljamo mrtve ljude - pisalo je ispred hotela u kom Di Marija boravi kada dođe u Rosarijo. 

Zbog toga, šanse da će se Argentinac vratiti u klub gotovo i da ne postoje. Navodno, Anhel Di Marija odbijao je mesecima da produži ugovor sa Benfikom kako bi poslednje godine u karijeri proveo u Rosariju, ali je nakon svega što se izdešavalo u poslednjih mesec dana spreman da produži vernost "orlovima". 

Informer

 

Kako prenosi "Marka", za usluge Anehala Di Marije raspituju se klubovi iz MLS-a i Saudijske Arabije. Nema sumnje da se radi o platežno moćnijim klubovima od Benfike, ali je pitanje da li Argentinac ima namere da iz Evrope ode bilo gde sem u Rosarijo. 

U međuvremenu, dvojica osumnjičenih za pretnje Di Mariji u Rosariju su uhapšeni, a klub je nekoliko dana kasnije izdao i zvanično saopštenje. 

"Osećamo se uvređeno i povređeno jer ovakve vrste nasilja direktno napadaju ekonomiju i sportski uspeh kluba. Ne, ne možemo dozvoliti da se zastrašivanje fudbalera ili napadi na njih i njhive porodice nastavi. Nasilje nad bilo kojim akterom u našoj fudbalskoj porodici nećemo dozvoliti", pisalo je u saopštenju Rosarija. 

Di Marija je karijeru započeo u Rosariju pre nego što je 2007. godine u transferu teškom 8.000.000 evra otišao u Benfiku. Argentinac je u narednim godinama postao jedan od najboljih fudbalera sveta pošto je branio boje Real Madrida, Mančester junajteda, Pariz Sen Žermena i Juventusa. 

Na Mundijalu u Kataru bio je jedan od glavnih igrača Argentine na putu ka svetskoj tituli!