03.04.2024.

07:22

Foto: reuters

Sport

Mesi igrao za Atletiko Madrid! Slike ne lažu, ovo su svi zaboravili! (FOTO)

Mesi je kao slobodan igrač potpisao superbogati ugovor s PSŽ-om i to je bio transfer koji je baš sve šokirao.

Argentinski čarobnjak, rođen u Rosariju, tada se rasplakao. Tvrdio je kako je dao sve od sebe da ostane u Kataloniji, ali čini se da je tražio previše. Očigledno Barsa nije mogla više da ispunjava njegove zahteve i htela je da rastereti platni budžet.

On je u Barseloni odigrao 778 utakmica i postigao je 672 gola, osvojivši sve što se moglo osvojiti. Igrajući za svoj matični klub (stigao iz Argentine kao dečak u La Masiju) postao je najbolji igrač sveta i ima rekordnih sedam Zlatnih lopti, a poslednju je osvojio kao igrač Inter Majamija, čiji je danas član.

U srcu je nosio samo Barsu, ali verovali ili ne, u jednom je trenutku branio boje drugog španskog giganta i to onog iz Madrida.

Ne, Real nikako, ali je svojevremeno obukao dres Atletika, igravši tako 45 minuta. Bilo je to sada već davne 2009. godine kada je nastupao na humanitarnoj utakmici koju je organizovao Maksi Rodrigez, koji je u to vreme bio velika zvezda i Argentine i Atletika.

Leo je jedno poluvreme odigrao u crveno-belom dresu Atletika, a drugo, za ekipu Havijera Zanetija, u plavo-beloj argentinskoj kombinaciji, ali takođe sa grbom "jorgandžija" na grudima.

Mesi se s Atletikom povezivao 2020. godine kada je u Madrid došao njegov veliki prijatelj i bivši saigrač Luis Suarez, ali je umesto u Atletiku, Leo je završio u Parizu.