03.04.2024.

11:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Ognjen Vranješ se oglasio za Informer! To nije istina!

Doskorašnji defanzivac Čukaričkog iznenada je odlučio da napusti beogradski klub, a ovu odluku je doneo pred utakmicu sa Novim Pazarom (2:0), pa je ugovor sporazumno raskinut.

Ipak, osvanuli su naslovi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj da je nekadašnji reprezentativac BiH rešio da kaže "zbogom" fudbalu, što je on oštro demantovao.

- Mogu samo da vam kažem da nije istina da završavam karijeru - poručio je Ognjen Vranješ za Informer.

Informer

Šokirala je mnoge njegova odluka da napusti Čukarički usred sezone, a Vladimir Matijašević, direktor kluba sa Banovog brda, otkrio je kako je došlo do razlaza.

-  Što se nas tiče, on nije više igrač Čukaričkog, zahvalili smo se i mi njemu i on nama. Bilo je hoće-neće, na kraju je odlučio da želi da ide. Nazvao me je i rekao da bi se radije zahvalio na svemu i korektno smo se razišli - rekao je Vladimir Matijašević za naš portal.

Bivši reprezentativac BiH je u Čukarički stigao letos kao slobodan igrač, a za klub sa Banovog brda upisao je 17 nastupa.

Vratio se u Srbiju iz turskog Hatajsporta, a tokom karijere nastupao je i za atinski AEK, Anderleht, Sporting Hihon, Gancijantep, Krasnodar, Tomsk, Alaniju, Šerif, Napredak, Crvenu zvezdu i Borac iz Banjaluke, a nacionalni tim komšija upisao je 38 nastupa.

Informer

Uprkos bogatoj karijeri, mnogima su skandali koje je pravio od Zagreba, Zenice, Beograda, Atine i Brisela, prva asocijacija na bivšeg igrača Zvezde.

Vranješ je takođe poznat i po sukobima sa navijačima Bosne i Hercegovine. Sa pristalicama BiH je prvo “zaratio” zbog tetovaže Republike Srpske, potom i lika četničkog vojvode Momčila Đujića, da bi bivši selektor Robert Prosinečki prestao da ga zove nakon privatnih stvari koje su dospele u javnost. Šira javnost je za njega čula nakon afere sa Jelenom Karleušom, jednom od najpopularnijih pevačica u regionu, koja tvrdi da joj je ovaj fudbaler uništio život.

Informer

Podsetimo, iako je sve bilo dogovoreno, iskusnom defanzivcu je letos stopiran transfer u Partizan zbog pritiska crno-bele javnosti. "Grobari" su na jugu u poslednjem kolu Superlige istakli transparent kojim su poručili da ne žele Vranješa zbog njegove crveno-bele prošlosti i "pljuvanja" po klubu iz Humske, a onda su se oglašavali i jedan po jedan bivši fudbaler "parnog valjka", podžavši navijače.

- Za Partizan i navijače tog kluba, nikada nisam rekao ružnu reč. Uvek sam imao poštovanje za klub koji je velikan ovdašnjeg fudbala, sa tradicijom i rezultatima koji su duboko prožeti kroz istoriju srpskog i evropskog fudbala - rekao je Vranješ tada, ali džabe.