04.04.2024.

10:34

Foto: Reuters

Sport

Strašna tragedija potresa fudbal! Ubijen reprezentativac (24) tokom pljačke!

Vest o strašnoj tragediji prvi su objavili južnoafrički mediji, a potvrdila je španska "Marka". Kako se navodi u njihovom tekstu, nesrećni mladić stradao je tokom pokušaja otmice ili krađe njegovog automobila. Ostale okolnosti koje su dovele do tragičnog doagađaja još se utvrđuju.

Luk Flors važio je za vrlo talentovanog fudbalera, koji je tokom karijere igrao za Južnu Afriku na Olimpijskim igrama u Tokiju. U trenutku kada je ubijen igrao je za Kajzer Čifs. Ranije je nastupao za Ubuntu Kejptaun i Supersport junajted u svojoj zemlji.

Neimenovani doušnik za "Marku" je potvrdio smrt mladog fudbalera.

"Da, tačno je da je Flors preminuo", navodi "Marka" izjavu neimenovanog doušnika.

Kako prenose strani mediji, pljačkaši su ga presreli na jednoj benzinskoj pumpi, a da nesreća bude još veća, u pitanju je pogrešna otmica automobila.

"Nesrećni fudbaler čekao je da bude uslužen, kada su mu prišli nepoznati naoružani ljudi i naredili mu da izađe iz vozila. Jedan od osumnjičenih je posle pucnjave pobegao sa lica mesta Florsovim automobilom. Uperili su vatreno oružje u njega i izveli ga iz vozila, a zatim jednom pucali u gornji deo tela", navodi britanski "San".

Tim povodom oglasio se njegov bivši klub Ubuntu Kejptaun, koji je izrazio saučešće porodici zbog tragedije.

"Tužni smo što saznajemo za smrt defanzivca Luka Florsa. Naše najdublje saučešće Florsovoj porodici, prijateljima i široj južnoafričkog fudbalskoj zajednici", objavio je njegov bivši klub Ubuntu.