05.04.2024.

23:55

Foto: EPA-EFE/STR

Sport

Nema Mitra, sad je sve na njemu! Sergej izdominirao u pobedi Al Hilala!

Meč je otvorio Al Šehri golom u 7. minutu utakmice, da bi fudbaler Al-Kaleja Mohamed Šerif dva minuta nakon toga izjednačio (1:1).

U finišu prvog poluvremena, Milinković-Savić je poslao idealnu loptu i "pocepao" odbranu domaćina, da bi Malkomu preostao lakši deo posla da realizuje zicer. Bila je to 10. asistencija srpskog veziste u saudijskoj ligi, pored još toliko golova.

Informer

Sergej Milinković - Savić

Preostale golove za gostujući tim dali su ponovo Malkom u 48. minutu i Abdulah Al Hamdan u šestom minutu nadoknade drugog poluvremena.

Kako će Al-Hilal po svemu sudeći završiti kao prvi na kraju, velike su šanse da 29-godišnji Sergej bude proglašen za najboljeg igrača prvenstva.

Osim njega, tu je naravno Aleksandar Mitrović koji je trenutno van terena zbog povrede. Srbinu je stradala zadnja loža 30. marta, na utakmici sa Al Šababom (4:3). Tada je dva puta zatresao mrežu, ali je posle pola sata igre ostao da leži na travi, zbog čega je odmah i zamenjen. Iskusni napadač je sa bolnom grimasom na licu jedva hodao i napustio teren.

Prvi strelac "orlova" nastaviće proces rehabilitacije sa čuvenim stručnjakom Andrijom Milutinovićem u Beogradu. 

Al-Hilal je trenutno prvi na tabeli sa 77 bodova, odnosno 12 više od Al-Nasra koji je odmah iza njega.