06.04.2024.

07:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Hvala mom predsedniku Ljajiću! Ovo je razlog Sumine sreće! (FOTO)

Fudbaler iz Gvineje, Sejduba Suma, stigao je u Novi Pazar početkom septembra i odmah je bilo jasno da će biti ogromno pojačanje za superligaša.

Nekadašnji igrač Partizana je na 19 mečeva postigao pet golova i upisao dve asistencije, postao ljubimac navijača, a više neće biti stranac u Srbiji. 

Naime, omaleni ofanzivac na svom Instagram profilu zahvalio Rasimu Ljajiću, čoveku koji je godinama alfa i omega srpskog kluba, očigledno presrećan zbog novonastale situacije.

"Mnogo hvala mom predsedniku Rasimu Ljajiću", napisao je Suma uz sliku pasoša Republike Srbije.

Inače, došao je Suma u letnjem prelaznom roku helikopterom u našu zemlju i sleteo pravo na teren novog kluba.

Sjajni vezista je tako našao klub posle 18 meseci, pa je sa Ademom Ljajićem i Markom Šćepovićem predstavljao ogromno pojačanje.

Malo će lakše da dišu sada u Novom Pazaru jer imaju u ekipi mnogo stranaca van Evropske unije koji konkurišu za mesto u timu. Na spisku su Omar Fajed, Ebenezer Anan, Abdulaje Sise, Đin Ho Đo, Adetundži Adešina i Ejike Opara.

Informer

Podsetimo, reprezentativac Gvineje je u letnjem prelaznom roku 2017. godine bio najskuplje pojačanje u istoriji Partizana, koji ga je Slovanu iz Bratislave platio 1.650.000 evra. Bio je i na pozajmici u Makabiju iz Haife, ali mu je u Humskoj svanulo kada je na klupu seo Savo Milošević.

Odigrao je Suma za Partizan čak 114 mečeva, dao 27 golova i upisao 24 asistencije, postao ljubimac "grobara",  ali je po odlasku sa Topčiderskog brda praktično nestao.

Preselio se u oktobru 2021. u Al Kuvajt, brzo se posvađao sa trenerom i čelnicima, a onda i raskinuo saradnju.