06.04.2024.

16:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Festival golova u Londonu! Siti ostvario novu pobedu!

Uzubdljivo je danas bilo na "Selhurst parku", ipak "građani" u Mančester potpuno zasluženo nose tri bode. Znali su puleni Pepa Gvardiole da nemaju više pravo na kiks, pošto borba za titulu ulazi u finiš.

Trentuno imaju isto bodova kao prvoplasirani Liverpul, a dva više od Arsenala koji je na trećem mestu, međutim oba tima imaju po utakmicu manje od aktuelnog šampiona ovog takmičenja.

Palas je poveo danas golom Matete već u trećem minutu, međutim gosti su stigli do izjednačenja deset minuta kasnije pogotkom Kevina De Brujnea.

Bio je Siti dominantniji u prvom poluvremenu, stvarali su šanse, međutim golova nije bilo i sa izjednačenim rezultatom ekipe su otišle na pauzu.

U drugom poluvremenu gledali smo pravi spektakl, več u 47. minutu Riko Luis je doneo prednost klubu iz Mančestera.

Nisu se tu gosti zaustavili, nastavili su u jakom ritmu. Prvo je pogodio Erling Holand u 66. minutu, a četiri minuta kasnije ponovo je bio precizan kapiten reprezentacije Belgije, De Brujne. Konačan rezultat je postavio Eduard u 86. minutu.

Mogu biti zadovoljni fudbaleri Mančester sitija, ali u sledećih šest kola gledaćemo veliku borbu, s druge strane tim iz Londona je na 14. mestu  u sigurnoj zoni za opstanak u prvenstvu.