06.04.2024.

17:46

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Nova šamarčina za Bajern! Bavarci od 2:0 do 2:3 za pola sata! Leverkuzenu otvoren put ka istorijskoj sezoni!

Izvesno je da će Bajer Leverkuzen ove sezone osvojiti prvu titulu u istoriji kluba, ali to nije sve što bi četa Ćabija Alonsa mogla da postigne. "Farmaceuti" ove sezone nemaju poraz, a svoj niz sjajnih rezultata nastavili su danas na teškom gostovanju u Berlinu pošto su minimalnim rezultatom slavili protiv Uniona - 1:0 (1:0). 

Nije Leverkuzen bio raspucan kao u većem delu sezone, ali je i takav uspeo da dođe do nova tri boda. Istina, imali su gosti veliku pomoć Robina Gosensa koji je u finišu prvog poluvremena zaradio drugi žuti karton, a u isto vreme skrivio i penal koji je u pobedu pretvorio Florijan Virc. 

Do istorijske titule Bajer bi mogao da stigne već u narednom kolu u slučaju da osvoje sva tri boda protiv Verdera...

Sa druge strane, Bajern je nastavio da posrće budući da je sastav Tomasa Tuhela doživeo novu blamažu. Bavarcima nisu bila ni dva gola prednosti na gostovanju Hajdenhajmu budući da je domaćin u drugom poluvremenu došao do spektakularne pobede - 3:2 (0:2).  

Bajern je dobro otvorio utakmicu na "Vojt Areni" pošto su nakon prvih 45 minuta vodili sa 2:0. Prednost Bavarcima doneo je Hari Kejn u 38. minutu da bi u poslednjim sekundama prvog dela igre vođstvo duplirao Serž Gnabri. 

Reagovao je trener Hajdenhajma na startu druge sezone, napravio tri izmene i - pogodio. Za samo stotinak sekundi domaćin je uspeo da poravna rezultat. Rezervista Sesa je matirao Nojera u 50. minutu, već u narednom napadu nakon gola Klajndinsta bilo je 2:2. 

Informer

 

Potpuno pogubljeno delovao je Bajern na čelu sa trenerom Tuhelom koji je u 60. zaradio žuti karton zbog sukoba sa četvrtim arbitrom. Kada su kola krenula nizbrdo, povratka nije bilo. Ponovo je Klajndinst bio koban po Bavarce pošto je u 79. minutu doneo kompletan preokret Hajdenhajmu i potvrdio košmarnu sezonu minhenskog giganta. 

Ubedljivu pobedu na gostovanju u Frajburgu upisao je RB Lajpcig - 4:1 (3:0). Već u prvom napadu Amad Haidara doneo je prednost "bikovima", a trijumf su overili Šeško i Openda sa dva gola. Poraz svog tima uspeo je da ublaži Vinćenco Grifo na isteku jednog časa igre. 
 
Pobede u 28. kolu Bundeslige upisali su Keln, koji je bio bolji od Bohuma sa 2:1, te Majnc koji je ubedljivo savladao Darmštat - 4:0.