06.04.2024.

22:48

Foto: profimedia

Sport

Još jedan Srbin u Juventusu! "Stara dama" se ponovo raspituje za Samardžića!

Godinama je Juventus pokušavao da privoli Sergeja Milinkovića-Savića i dovede ga na "Alijanc stadion". Bio je srpski reprezentativac želja i tokom prošlog leta, ali je iskusni vezosta rešio da podigne sidro i iz Lacija ode put Saudijske Arabije. 

Svesni da su bitku za SMS-a izgubili, čelnici Juventusa odmah su krenuli u potragu za alternativnim rešenjem i našli su ga u još jednom srpskom reprezentativcu - Lazaru Samardžiću. 

Kako prenosi navijači portal "Bianconeronews", Juventus je spreman da već sada otvori prvu rundu pregovora sa čelnicima Udinezea oko budućnosti Lazara Samardžića. Srpski reprezentativac zadovoljio je kriterijume sportskog sektora "stare dame" i u njemu vide zalog za budućnost. 

Plan je da dovođenje Samardžića zaoštri konkurenciju na sredini terena, ali i osveži sastav Maksa Alegrija. Navodno, Juventus želi da pozajmi srpskog reprezentativca narednog leta, a da u ugovor uključe i obavezan otkup. Tačnih cifara nema, no, očekuje se da čitav posao ne bude manji od 30.000.000 evra koliko "Transfermarkt" procenjuje Lazara Samardžića. 

Informer

 

Bio je srpski reprezentativac na izlaznim vratima Udinezea tokom prethodna dva prelazna roka, ali su transferi u poslednjim momentima propali. Sa Interom Samardžićev otac nije mogao da se dogovori oko ličnih uslova, dok detalji pregovora sa Napolijem još uvek nisu poznati javnosti. 

Postavlja se pitanje da li će Udineze želeti da dogovori Samardžićevu prodaju pre EURA u Nemačkoj. Srpski reprezentativac je protiv Kipra pokazao svoj kvalitet i nagovestio da bi mogao da bude skriveno oružje Dragana Stojkovića Piksija. Dobar nastup na Evropskom prvenstvu mogao bi značajno da mu uveća cenu, a samim tim Udineze stavi u povlašćeni pregovarački položaj.