07.04.2024.

06:20

Foto: Reuters

Sport

Bez gola četiri meseca, ali svaljuje krivicu na druge! Benzema udario na saigrače: Ne mogu sam da pobedim!

Prolazi Karim Benzema kroz nezapamćenu golgetersku krizu budući da jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala gol nije postigao od 15. decembra. Mučio se Francuz sa disciplinom, jedno vreme je bio precrtan kod trenera Marsela Galjarda, ali su njih dvojica nedavno ispeglali sve nesuglasice i Benzema se vratio na teren. 

Ipak, ni to nije donelo boljitak Al Itihadu koji se pošteno muči čitave sezone. Benzema gotovo četiri meseca nije bio strelac, a uz to je promašio i dva penala. Iako je jasno da je potpuno van ritma, francuski napadač tvrdi da nije sve do njega. 

- Nisam isti Benzema iz Real Madrida, nije isti klub, nisu isti igrači. Potrebna mi je pomoć na terenu, potrebno mi je mnogo stvari. Ne mogu sam da pobeđujem - tvrdi Benzema i prebacuje krivicu na saigrače.

Al Itihad beleži razočaravajuće rezultate ove sezone pošto se nalazi na četvrtom mestu sa čak 30 bodova manje u odnosu na lidera Al Hilal. Nadaju se u Džedi da će do kraja takmičenja uspeti da dođu do trećeg mesta i tako se plasiraju u azijsku Ligu šampiona. 

Informer

 

Mediji u Saudijskoj Arabiji prenose da budućnost Karima Benzeme u Al Itihadu zavisi od plasmana na kontinentalno takmičenje. Ne krije ni Francuz da nije siguran da li će ostati u Džedi i naredne sezone. 

- Ne znam, videćemo... Najvažnije je ono što se sada dešava, a šta će se dogoditi reći će nam budućnost - rekao je francuski napadač.