07.04.2024.

17:25

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ne smiruje se haos u Rimu! As "vučice" pobedu slavio uz sramnu zastavu! (VIDEO)

Veliki neredi na ulicama Rima prethodili su gradskom derbiju između Rome i Lacija. Na terenu - tenzije, a nakon utakmice - opšti haos. Strelac jedinog gola na meču - Đanluka Manćini zbog svog gesta mogao bi da snosi posledice. Štoper Rome postigao je prvi pogodak za "vučicu" nakon četiri utakmice posta, obezbedio trijumf svom timu, a onda jednim potezom produbio sukob u "večnom gradu". 

Povremeni reprezentativac Italije postao je heroj navijača Rome, a nakon utakmice izazvao je novi skandal zbog kog se prašina ni 24 časa pošto je meč završen - ne spušta. Naime, Manćini je sa najvatrenijim pristalicama Rome slavio pobedu i to sa zastavom uvredljivog sadržaja. 

Po završetku utakmice Manćini je otrčao do tribine na kojoj su bili smešteni navijači Rome. Od njoh je dobio barjak, a na njemu - plavo-bele boje i silueta pacova kao jasna poruka navijačima Lacija. 

Gest Đanluke Manćinija izazvao je burne reakcije, pre svega navijača Lacija, ali i neutralne italijanske javnosti. Brojni stručnjaci njegovo ponašanje karakterišu kao nepoštovanje najvećeg rivala i pozivaju FS Italije da ga propisno kazni.