07.04.2024.

21:07

Foto: printscreen

Sport

Nezapamćen skandal u turskom fudbalu! Fener u finalu Superkupa zaigrao sa juniorima pa povukao ekipu nakon dva minuta! (VIDEO)

Nadali su se navijači u Saudijskoj Arabiji da će gledati fudbalski spektakl u finalu Superkupa Turske. Ipak, od svega su dobili samo 100ak sekundi uživanja budući da je Fenerbahče ispunio svoje obećanja. Gigant iz Istanbula je, nezadovoljan sramnih dešavanjima na utakmici protiv Trabzonspora, najavio da će na megdan Galatasaraju poslati juniorsku ekipu, te da će i njih nakon nekog vremena povući sa terena. 

Najavljeno-učinjeno. Ni dva minuta nisu prošla, a Fenerbahče je povukao svoju juniorsku ekipu sa terena. U sastavu nije bilo ni Dušana Tadića, ni Edina Džeka, a ni Dominika Livakovića koji je najviše nastradao tokom nereda na utakmici sa Trabzonsporom. Na terenu se, doduše na kratko, našao juniorski tim sastavljen od igrača do 19 godina. 

Galatasaraj je posle 50ak sekundi došao do vođstva golom Maura Ikardija, a odmah potom je Fenerbahče povukao svoju ekipu sa terena. 

Podsećamo, Fenerbahče je ovakvu odluku doneo nakon svega što se desilo 17. marta u Trabzonu. Istanbulski tim slavio je sa 3:2, ali je fudbalsku predstavu pokvarila grupa Trabonzonovih huligana koja je utrčala na teren i želela fizički da se obračuna sa fudbalerima Fenerbahčea.

Došlo je do opšte tuče, a najdeblji kraj izvukao je Dominik Livaković koji je zaradio šljivu na oku. Šuškalo se da Fenerbahče razmatra mogućnost istupanja iz lige, ali su u Istanbulu odustali od te zamisli. 

Nadali su se čelnici Fenerbahčea da će Tranbzon biti kažnjen, ali nije. Potom su plavo-žuti zatražili da se duel Superkupa odloži zbog obaveza u Ligi konferencija - odbijeni su. Za kraj, Fener je zahtevao strane sudije - ni to nisu dobili. 

Rezultat - juniorski tim u startnoj postavi i napuštanje terena nakon nepuna dva minuta.