08.04.2024.

16:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Spartak našao zamenu za Lalatovića! Mladi stručnjak se vratio u Srbiju

Mladi stručnjak se nakon pet godina vraća da radi u Srbiji, gde je prethodno vodio Zemun u sezoni 2018/19, kada se klub iz Gornje Varoši i poslednji put takmičio u superligaškom rangu.

On je ove sezone treći kormilar Spartaka, gde je od 2015. do 2017. već radio kao asistent, a sada će naslediti Nenada Lalatovića (46). Bivši as Crvene zvezde je misiju na severu Bačke završio prošle nedelje, nakon poraza kod kuće od niškog Radničkog (1:2), a prethodno je "golubove" vodio Rus Aleksandar Keržakov.

Kruščić je trenersku karijeru počeo još 2011. u Tarazu iz Kazahstana, gde je dve sezone bio pomoćnik, a istu funkciju obavljao je potom u Liteksu iz Loveča. Samostalno je još vodio Metalac iz Gornjeg Milanovca, CSKA iz Sofije, kao i mađarske timove Ujpešt i Kišvardu.

U Bugarskoj je posebno ostao upamćen, jer se zamerio tadašnjem premijeru države Bojku Borisovu. Srbin je u aprilu 2020, tačnije u jeku epidemije koronavirusa, prekršio mere tamošnje Vlade, pošto je sa svojim saradnicima i šestoricom igrača snimljen kako trenira u klupskom kampu tokom karantina.

Informer

Fudbaleri Spartaka dobili novog trenera

Nekadašnji defanzivac imao je i solidnu igračku karijeru. Prošao je Omladinsku školu Partizana, nastupao za novobeogradski Radnički, Palilulac, Spartak i Zemun, a najdublji trag ostavio je u Rostovu. U ruskom klubu proveo je šest godina, odigrao 185 utakmica i dao devet golova.

Kada je reč o popularnim "golubovima", čeka ih borba u plej-autu do kraja sezone, pošto trenutno zauzimaju 11. mesto na tabeli, sa 31 osvojenim bodom. U predstojećem 30. kolu dočekaće Javor u Subotici.