09.04.2024.

07:21

Foto: Wikipedia/AP

Sport

Uzbuna, teraju strah u kosti! Islamisti prete napadima na mečevima Lige šampiona!

Noć pred prve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona, koje su na programu večeras od 21 čas, pojavile su se teroristinčnke pretnje od strane Islamske države.

Renomirana španska "Marka" prenosi da je organizacija Al Azaim objavila grafiku na kojoj se nalaze četiri stadiona koja su u opasnostti:  "Santjago Bernabeu","Emirati", "Park prinčeva", "Metropolitano". Ipak, Španci tvrde da nema razloga za paniku.

Informer

Kada je reč o organizaciji utakmice Real Madrida i Mančester sitija uvedene su posebne mere opreza još ranije, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije duel označilo kao utakmicu visokog rizika.

Za ovo jutro zakazan je novi sastanak bezbednosnih službi u prestonici ove zemlje, kada će se razmatrati eventualno uvođenje dodatnih mera bezbednosti.

Intersesantno, mediji u Engleskoj i Nemačkoj nisu se bavili ovom temom, a osim Rela i Sitija, večeras se sastaju Arsenal i Bajern.

Informer

Dan kanije snage će odmeriti Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, a španski "As" navodi da će tokom ova dva dana u održavanju mira i bezbednosti u Madridu učestvovati više od 3.000 vojnika.

Takođe, očekuje se na hiljade gostujućih navijača, preciznije, više od 8.000 navijača Mančestera i Borusije.

Utorak (21:00):

Arsenal - Bajern

Real Madrid - Mančester siti

Sreda (21:00):

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund

PSŽ - Barselona