09.04.2024.

14:28

Foto: profimedia

Sport

Jurili igrače, vređali Srbe! Sada je stigla žestoka kazna! Niko ne želi na čelo splitskog velikana!

Podsećamo, splitski "bili" doživeli su i drugi poraz od ljutog rivala u razmaku od samo četiri dana pa će po svemu sudeći i ove sezone ostati bez trofeja. Nakon poraza i eliminacije iz Kupa, navijači Hajduka napravili su haos! Najpre su utrčali na teren i pokušali da se obračunaju sa igračima svog kluba, a nakon toga incidenti su se preneli i na gradske ulice. Uhapšeno je preko 50 pripadnika "torcide" a nekoliko policajaca je hospitalizovano.

Sada je stigao i epilog tog slučaja. Hajduk je kažnjen igranjem naredne dve utakmice na svom "Poljudu" bez prisustva navijača i novčano sa 26.500 evra. Splićani su kažnjeni i zbog skandiranja "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", "Cigane, cigane" i "Ubij, ubij, ubij purgera" novčano u iznosu od 8.000 evra. Ovo je najveća novčana kazna izrečena u istoriji hrvatskog fudbala.

Podsećamo, nakon poraza od Dinama smenjen je donedavni predsednik kluba Luka Jakobušić. U međuvremenu se pojavila informacija da bi na čelu splitskog kluba mogao da ga zameni proslavljeni vaterpolista Josip Pavić. Međutim, kako javljaju mediji u Hrvatskoj, on je odustao od kandidature nakon što su se u čitavu priču umešali članovi "torcide" i udruženja "Naš Hajduk". Navodi se da je glavni razlog njihovog nezadovoljstva to što žele da distanciraju klub od politike.

Informer

 

Nema sumnje da će i u narednom periodu duvati "bura" na obali Jadranskog mora. Hajduk na sedam kola pre kraja šampionata za vodećom Rijekom zaostaje deset bodova. Poslednja titula prvaka proslavljena je na "Poljudu" sada već davne 2005. godine.