09.04.2024.

20:12

Foto: EPA

Sport

KRAJ! Najveći fudbalski spektakl ove sezone! Real - Siti 3:3, Arsenal - Bajern 2:2! (VIDEO)

Obe utakmice će, sasvim sigurno privući veliku pažnju ljubitelja fudbala. Meč u Madridu mnogi su nazvali "finalem pre finala", s obzirom na činjenicu da se sastaju po mnogima dve najbolje ekipe današnjice. Sa druge strane, Arsenal je veliki favorit protiv minhenskog Bajerna, koji je u slaboj formi i koji će pokušati sezonu da spase u elitnom evropskom takmičenju.

REAL MADRID - MANČESTER SITI 3:3 (2:1) (KRAJ)

Strelci: Kamavinga 12, Rodrigo 14, Valverde 79 - Bernardo Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71

Grad: Madrid.

Stadion: Santjago Bernabeu.

Kapacitet: 81.044.

Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska).

Žuti kartoni: Čuameni (Real Madrid), Akanđi (Siti)

REAL MADRID (4-4-2): Lunjin - Karvahal, Ridiger, Mendi, Kamavinga - Čuameni, Kros (od 71. Modrić), Valverde, Belingem - Vinisijus (od 86. Hoselu), Rodrigo (od 71. Dijaz). 

Trener: Karlo Anćeloti.

MANČESTER SITI (4-3-3): Ortega -  Stons, Dijaz, Akanđi, Gvardiol - Rodri, Kovačić, B. Silva - Griliš, Foden (od 87. Alvarez), Holand.

Trener: Pep Gvardiola.

ARSENAL - BAJERN MINHEN 2:2 (1:2) (KRAJ)

Strelci: Saka 12, Trosar 76 - Gnabri 18, Kejn 32 (p)

Grad: London.

Stadion: Emirejts.

Kapacitet: 60.000.

Sudija: Glen Niberg (Švedska).

Žuti kartoni: Dejvis, Kejn (Bajern)

ARSENAL (4-3-3): Raja - Vajt, Saliba, Gabrijel, Kivior (od 46. Zinčenko) - Edegard, Žoržinjo (od 67. Trosar), Rajs - Saka, Haverc (od 86. Parti), Martineli (od 67. Žesus).

Trener: Mikel Arteta.

BAJERN (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Dajer, de Liht, Dejvis - Gorecka, Lajmer - Sane (od 66. Koman), Musijala, Gnabri (od 70. Gereiro) - Kejn. 

Trener: Tomas Tuhel.

 

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90+4. minut (Madrid) - KRAJ I U MADRIDU, ZAVRŠENA JE OVA SPEKTAKULARNA UTAKMICA! REAL - SITI 3:3!

90+5. minut (London) - ZAVRŠENA JE UTAKMICA U LONDONU, ARSENAL - BAJERN 2:2!

90. minut (London) - Veliku šansu imao je Bajern da zapečati sudbinu Arsenala. Kingsli Koman pogodio je stativu.

88. minut (Madrid) - Povreda Fodena, problem za Gvardiolu. Umesto njega, na terenu je Hulijan Alvarez.

79. minut (Madrid) - Potpuni spektakl! Federiko Valverde uhvatio je fantastičan volej i izjednačio na 3:3. Ovo nije realno šta se dešava večeras!

76. minut (London) - Izjednačio je i Arsenal! Strelac je Leandro Trosar! Sjajna reakcija belgijskog veziste, ludilo u Ligi šampiona se nastavlja! Ali kakav dribling i asistencija Gabrijela Žesusa pre toga. Pogledajte...

71. minut (Madrid) - Ponovo vodi Mančester siti! Svega pet minuta nakon sjajnog gola Fodena, fantastičan pogodak postigao je i defanzivac Joško Gvardiol! Iznenadio je Lunjina i slabijom desnom nogom postigao sjajan pogodak!

70. minut (London) - Arsenal napada u drugom poluvremenu, ali ne mogu da probiju blok Bajerna. Sa druge strane, Bavarci pokušavaju da iz kontri dođu do trećeg gola i velike pobede na gostovanju.

Informer

66. minut - Au, kakva golčina Fodena! Reprezentativac Engleske prihvatio je loptu na ivici kaznenog prostora i zakucao je iza Lunjina! Biće ovde mnogo uzbuđenja još!

57. minut (London) - Kejn zbog udaranja laktom Gabrijela dobija žuti karton. Možda je kapiten Engleske u ovom slučaju i dobro prošao.

56. minut (Madrid) - Ogromna šansa za Vinisijusa! Izašao je sam ispred Ortege, doduše iskosa, ali šutirao je preko gola. Nema promene rezultata!

Informer

53. minut (Madrid) - Belingem je promešao odbranu Sitija, ali šutirao je pored gola. Koliko je samo opasan Real kad mu se ostavi bilo kakav prostor.

52. minut (Madrid) - Siti je dosta konkretnije otvorio drugi deo meča.

49. minut (Madrid) - Džek Griliš pokušao je sam da završi akciju, ali šutirao je preko gola.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme u Londonu i Madridu.

Informer

PRVO POLUVREME

ZAVRŠENO JE SPEKTAKULARNO PRVO POLUVREME! ČAK ŠEST GOLOVA NA DVA MEČA, DVA PREOKRETA, JEDAN PENAL, MNOGO SJAJNIH POTEZA! NAJBOLJA FUDBALSKA PREDSTAVA OVE SEZONE!

42. minut (Madrid) - Probao je Vinisijus nakon solo prodora, odbranio je to Ortega.

40. minut (London) - Imao je Sane veliku šansu možda da reši pitanje polufinaliste. Nije uspeo da dotuče Arsenal, koji ne može da se sastavi.

32. minut (London) - Hari Kejn donosi preokret Bajernu iz penala! Prethodno je Sane prošao maltene pored petorice igrača Arsenala. Oborio ga je Saliba, nema dileme da je to bio jedanaesterac!

Informer

31. minut - Rodrigo je prošao po levoj strani, Brazilac pravi ogromne probleme Sitiju. Pokušao je po sredini, ali golman Sitija Ortega brani udarac.

27. minut (London) - Opasan korner Sake, nastala je gužva, ali reagovao je na kraju Manuel Nojer.

26. minut (Madrid) - Nakon košmarnog početka meča, Real se oslobodio pritiska. Sada je šut iz daljine oprobao Vinisijus, ali preko gola.

18. minut (London) - Evo i odgovora Bajerna! Serž Gnabri šokirao je domaćina i izjednačio rezultat! Ludo veče u Ligi šampiona se nastavlja!

14. minut (Madrid) - Šta se ovo dešava!? Rodrigo je majstorskim solo prodorom doneo prednost Realu! Madriđani su se vratili iz nokdauna i sada vode 2:1!

12. minut (London) - Vodi i Arsenal, strelac je Bukajo Saka! Kakve dve utakmice!

12. minut (Madrid) - Kakva utakmica! Izjednačio je Real Madrid preko Eduarda Kamavinge. Uz mnogo sreće udarac Francuza završio je u mreži Sitija!

7. minut (Madrid) - Pršti sve u Madridu! Svašta se dešava u kaznenom prostoru Reala. Mogao je Siti do drugog gola, ali zaustavljeni su udarci Holanda i Fodena. Gosti su mnogo bolji na startu meča. Ovog puta Lunjin se iskupio za kiks od pre nekoliko trenutaka.

2. minut (Madrid) - Neverovatan potez Bernarda Silve, vodi Mančester siti u Madridu! Iznenadio je Portugalac Lunjina, fantastičan početak meča! Velika greška ukrajinskog golmana, ovakve golove ne sme da prima na ovakvom nivou takmičenja!

2. minut (Madrid) - Već tenzije u Madridu! Oreljan Čuameni dobio je žuti karton maltene odmah po početku meča. Napravio je prekršaj i neće ga biti u revanšu zbog suspenzije!

1. minut - Utakmice u Madridu i Londonu su počele!

Informer

PRE MEČEVA: 

20.50 - Loše vesti za Mančester siti neposredno pred start meča. Kevin De Brujne je na klupi za rezervne igrače zbog bolesti. U prvoj postavi zameniće ga Mateo Kovačić.

Informer

20.44 - Trener Reala Karlo Anćeloti u velikom stilu najavio je večerašnji okršaj.

Ovo je neverovatno atraktivan meč. Kvalitet obe ekipe će nam omogućiti da gledamo dobar meč. Mislimo da ćemo biti bolji od Sitija u nekim aspektima, a oni misle da će biti bolji od nas u drugim. Posle 180 minuta ćemo videti ko je bio bolji - rekao je Anćeloti na jučerašnjoj konferenciji za medije.

20.38 - Oglasio se Real na društvenim mrežama i potvrdio za kojih 11 igrača se odlučio Karlo Anćeloti.

Sa druge strane, nedugo zatim, ovaj super derbi najavio je i Mančester siti.

20.33 - Kvote pred večerašnji meč donekle su i očekivane. Real je blagi favorit za trijumf nad Sitijem sa kvotom 2,65, na remi je 3,50, a na goste je 2,75. Sa druge strane, Arsenal je veliki favorit protiv Bajerna sa koeficijentom 1,80, na remi je 3,70, a na "dvojku" čak 5,00.

20.15 - Mečevima Real Madrid - Mančester siti i Arsenal - Bajern počinje četvrtfinale Lige šampiona. Sutra su na programu utakmice Atletiko Madrid - Borusija Dortmund, odnosno Pariz Sen Žermen - Barselona.

20.07 - Poznati su sastavi. Utisak je da su Bajern i Real izašli u nešto defanzivnijim varijantama, a da su Siti i Arsenal u prepoznatljivom stilu, sa velikim brojem igrača ofanzivnih karakteristika.

20.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.