09.04.2024.

20:56

Foto: fss.rs

Sport

Prva pobeda u kvalifikacijama za EP! Srpkinje razbile Izraelke

Izabranice selektora Dragiše Zečevića, posle remija na startu kvalifikacija u Leskovcu sa Škotskom (0:0), sada su odigrale veoma efikasno. Dvostruki strelac za našu seleciju bila je Jovana Damnjanović u 5. i 55 minutu, a pored nje golove su dale i Tijana Filipović u 37. i Anastasija Ćirić u 92. Na drugoj strani, golove za Izrael postigle su Vital Kats u 31. i Eden Avital u 78 minutu.

Meč je zbog rata u Izraelu odigran na neutralnom terenu u mađarskom Đeru, što je više prijalo našim devojkama. Naša reprezentacija je pokazala daleko bolju i efikasniju igru, dominirale su praktično od prvog minuta, pošto su već u 5. minutu povele golom Damnjanovićeve. 

Uspele su protivnice da na isteku pola sata igre poravnaju rezultat preko Kats, ali da naš tim na odmor ode sa prednošću pobrinula se Filipovićeva. I upravo su strelci prva dva gola za naš tim bile i najzaslužnije za treći pogodak u 55. minutu, kada je Tijana u pravom trenutku proigrala Jovanu, a ov povisila na 3:1 i praktično rešila meč.

Rivalke se nisu predavale i u 78. minutu golom Avital su vratile kakvu-takvu nadu da mogu možda do boda. Ipak, sve nade ugasila im je Ćirićeva u drugom minutu sudijske nadoknade kada je postavila konačan rezultat. 

Srpkinje tako posle dva odigrana kola su vodeće uGrupi 2 divizije B sa četiri boda, Slovačka ima tri, Škotska jedan, a Izraelkinje su bez osvojenih poena. 

U narednom kolu, naše igračice očekuje duel sa Slovačkom 31. maja.