10.04.2024.

23:11

Foto: EPA Images

Sport

Čeferin opleo po Evroligi: Oni su uništili košarku, a Superliga bi fudbal!

Bezmalo dve godine prošle su od kako je UEFA uspela da odbije nalet bogatih klubova u Evropi i spreči formiranje Superlige. Bila je to pobeđena bitka, ali ne i rat budući da čelnici Reala, Barselone i Juventusa nemaju nameru da odustanu od osnivanje novog takmičenja. 

Jasno je, jedan od glavnih protivnika Superlige je i prvi čovek UEFA - Aleksander Čeferin. Predsednik UEFA koristi svaku priliku da se "obračuna" sa vlasnicima klubova koji žele Superligu, a sada je opleo i po Evroligi. 

- Kada je Evroliga preuzela dominaciju u košarci u odnosu na FIBA, tada je i ovaj spport počeo da propada. Napravljena je velika greška, i to UEFA neće dozvoliti da se dogodi fudbalu. Superliga kao takmičenja nikoga ne zanima - kazao je Čeferin.

Informer

 

Smatra prvi čovek UEFA da je fudbal jedini sport u kom svi imaju jednake šanse da pobede, kao i da je otvoren format Lige šampiona idealan. 

- To je potpuni promašaj. Ljudi vole fudbal jer je to sport u kojem svi imaju istu šansu i nema povlašćenih klubova. Pogledajte samo šta se dogodilo košarci sa Evroligom. To je nedopustivo. Superliga vam je fudbalska Evroliga - zaključio je Čeferin.

Dodao je Čeferin da oni koji pokušavaju da formiraju Superligu žele da unište fudbal.