13.04.2024.

21:20

Foto: EPA

Sport

Borjan je šampion Slovačke! Zvezdin golman se prošetao do trofeja sa Slovanom!

Slovan na pet kola pre kraja ima čak 19 bodova više od Spartaka iz Trnave i u suštini još mnogo ranije bilo je poznato da će biti nacionalni prvak. Na pomenutom meču protiv Dunajske Strede nastupio je i nekadašnji golman Partizana Aleksandar Popović, dok je Borjan tokom čitavog prvenstva manje-više bio jedan od najboljih igrača novog-starog šampiona.

Slovanu je to 14. titula u Slovačkoj i daleko je najuspešniji klub, dok mu u Evropi ne ide baš najbolje. Što se tiče Milana Borjana, njegova budućnost barem što se tiče naredne sezone, još uvek nije poznata. Izvesno je da mu ističe pozajmica sa ekipom iz Bratislave i da će se na početku priprema za narednu sezonu najverovatnije javiti Vladanu Milojeviću u Crvenoj zvezdi.

Informer

Ipak, još uvek nije poznato hoće li i kakvu će imati ulogu ako se vrati u Beograd, pošto je aktuelni golman Zvezde Omri Glazer imao sjajnu takmičarsku godinu. Doduše, može da se desi da Izraelac tokom leta napusti Beograd, pa bi se onda za Borjana najverovatnije otvorio put ka povratku na "Marakanu".

Borjan je, uprkos tome što je na pozajmici, i dalje vrlo vezan za klub u kojem se proslavio. Nedavno je bio gost na treningu, što dovoljno govori koliko i dalje poštuje bivše saigrače.