14.04.2024.

15:02

Foto: profimedia

Sport

Aleksandar Pavlović: Osetio sam ponos kad me je pozvala Nemačka

Govoreći za sajt svog kluba, prisetio se tog momenta i kaže da je osetio ogroman ponos. Mesecima je trajala borba Fudbalskog saveza Srbije za vezistu Bajerna, ali su ga "panceri" pozvali, kako bi ga rezervisali za sebe. Pavlović je to oberučke prihvatio, iako je mesecima flertovao sa Srbijom. 

Informer

 

- Taj momenat kada sam dobio poziv je bio neverovatan. Kada me je gospodin Nagelsman pozvao, osetio sam veliki ponos. Ne mogu ni da zamislim bolji osećaj. Imali smo dobar razgovor, a poznavali smo se od ranije. Trenirao sam sa njim nekoliko puta u predsezoni kada je bio u Bajernu - opisao je Pavlović. 

Neposredno pre debija, razboleo se, tako da će morati da sačeka da obuče dres državnog tima. 

- Imao sam gorak ukus u ustima što sam morao da propustim utakmice. A, već sam bio spakovao stvari i spremio se za put. Doživeo sam težak trenutak, ali sam se odmah fokusirao na to da se što pre oporavim i vratim na teren. Sada se koncentrišem na obaveze koje slede u Bajernu, a radiću sve da se izborim za novi poziv u reprezentaciju - ispričao je fudbaler. 

Informer

 

Sa samo 19 godina, već je postao važan šraf u Bajernu. Raduje se predstojećem revanš meču četvrtine finala Lige šampiona, u kojem će Bavarci dočekati Arsenal. 

- Želim da pobedim u svakoj utakmici. To mora da bude naš cilj do kraja sezone. Naravno, jedva čekam meč sa Arsenalom, biće to moja najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri. Osećam miks napetosti i iščekivanja, a ubeđen sam da ćemo proći dalje - zaključio je Pavlović.